Tarkan Deniz'e ait 'Söz Uçar Yazı Kalır' adlı eser satışa çıkartıldı

Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Tarkan Deniz’in 1999–2020 yılları arasında kaleme aldığı ve çeşitli gazete, dergi ve internet haber sitelerinde yayımlanan yazıları arasından seçtiği 60 makalesinden oluşan ve 4 ana bölümde derlediği “Söz Uçar Yazı Kalır” adlı kitabının Birinci Bölümü Uluslararası, İkinci Bölümü Ulusal, Bölgesel ve Yerel, Üçüncü Bölümü Enerji ve Dördüncü Bölüm ise Liderlik, Yönetim, Kişisel Gelişim üzerine makalelerden oluşmaktadır.

info@karadenizekonomi.com / 16.01.2021

Tarkan Deniz'e ait 'Söz Uçar Yazı Kalır' adlı eser satışa çıkartıldı

Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı ve aynı zamanda Karadeniz Ekonomi Gazetesi köşe yazarı olan Tarkan Deniz’in 1999–2020 yılları arasında kaleme aldığı ve çeşitli gazete, dergi ve internet haber sitelerinde yayımlanan yazıları arasından seçtiği 60 makalesinden oluşan ve 4 ana bölümde derlediği “Söz Uçar Yazı Kalır” adlı kitabı 14 Ocak 2021 tarihi itibariyle yayımlandı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği/TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun takdim yazısıyla katkı sunduğu kitabın Birinci Bölümü Uluslararası, İkinci Bölümü Ulusal, Bölgesel ve Yerel, Üçüncü Bölümü Enerji ve Dördüncü Bölüm ise Liderlik, Yönetim, Kişisel Gelişim üzerine makalelerden oluşmaktadır. 

Makalelerin başlıkları ise; Küresel Ekonomide Kilit Ülkeler, Barış ve İstikrara Giden Yolda Türkiye–Libya İşbirliği, Tarihten Günümüze Lübnan ve Geleceği, Türkiye –Brezilya İlişkileri, Türkiye–Malezya İlişkileri, Afrika Boynuzu’nda Bir Ülke: Somali, Brexit Yahut Great Exit (Büyük Çıkış), Önce İnsana Yatırım (Kuzey Makedonya), Tek Kuşak Tek Yol–Yeni İpek Yolu, Çin ve Ardından Hindistan, Türkiye’nin Uzak Doğu ve Asya Pasifik Ülkeleri’nden Çin, Hong Kong, Japonya, Güney Kore ile Ticari ve Ekonomik İlişkileri, 6. Uluslararası Türk–Asya Kongresi, Türkiye ve Dostları, Birinci Dünya Savaşı, Ödlek Oyunu (Chicken Game) Teorisi, “Yeni Dünya Düzeni” out–“Yepyeni Uluslararası Modeli), Bölgesel Kalkınma İçin Alternatif Önerim: Karadeniz Araştırmaları Enstitüleri, Ordu İlinin Bir Hayali Gerçek Oldu: Ordu Üniversitesi, Ordu İli İş Dileği ve Dilek Haritası, Fındık, Prefabrik Çağı Pek  Yakında, Türkiye’nin Yerli ve Milli Otomobil Projesi TOGG, Türkiye’nin Doğalgaz Politikası ve Enerji Güvenliği, Çevre ve Enerji Güvenliği, Enerji Güvenliği ve Son Paylaşım, Akdeniz ve Enerji, Türkiye Enerji Görünümü, Karadeniz’de  Hidrojen Sülfür (H₂S), Küresel Yetkinlikler, Önderlik, Güç, Gelecek, Risk, Rocky’den Oğluna Baba Nasihatı: “Anneni (Kabri) Ziyaret Etmeyi Unutma”, Bir Üniversite Var Ederken, İngiltere Atom Enerjisi Kurumu Emeritus Başkanı Lady Barbara Judge, Otobüs Senaryosu, Kirpi Mesafesi, Kırık Cam Teorisi, Şövalyeliğin Kuralları, Yunus Balığı Winter, Ego, Korku Yok, 2020 Yılı Olimpiyat Oyunları ve 7 Eylül’de İyi Olan Kazansın, Herkes  Kazanır, Murat 124 ve Ferrari ile Lamborghini Kapışması, İletişim Çağı ve Sosyal  İletişim Ağları, Mutfak Robotlarından İnsansı Robotlara, Mekanik Türk ve Yapay Yapay Zeka, Lego, Dijital  Oyunlar ve Halk Oyunları, Her Şeyin Başı Sağlık, Yarınlarımız Olan Çocuklar, Hayat Yolu. 

Çin atasözü der ki; “En silik mürekkep en keskin zekadan daha iyidir. Dilimizde, “Buz üstüne yazı yazmak” diye güzel bir deyim var. Yine, Türk müziğimizin efsane ismi merhum sanatçımız Barış Manço 1970’lerin sonunda hit olan “Sarı Çizmeli Mehmet Ağa” adlı şarkı sözünde “Yaz dostum su üstüne yazı yazsan kalır mı?” der. Dilimize de yerleşen Türkçe anlamını kitabıma başlık olarak uygun gördüğüm “Verba volant, scripta manent” Latince kadim bir söz olup, cümle dilimize tam anlamıyla tercüme edildiğinde, “konuşulan kelimeler uçup gider, yazılı kelimeler kalır” anlamına gelmektedir. Sözün özü ise;  “Söz uçar yazı kalır.”

Tarkan Deniz’in, Kitapyurdu (KDY) tarafından yayımlanan kitabını aşağıda yer alan online satış platformu linkini tıklayarak sipariş ederek edinebilirsiniz. 

https://www.kitapyurdu.com/kitap/soz-ucar-yazi-kalir-/569361.html

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar