TR-PAL sadece PALDER’den lisans alan firmaların üretme hakkına sahip

PALDER Başkanı Yörür, ‘’TR-PAL sadece PALDER'den lisans alan firmaların üretme hakkına sahip. Türkiye’nin de tüm dünyada geçerli bir palet organizasyonu olması düşüncesinden hareketle bu yola çıktık. Yerli ve milli ahşap palet üretmek ve dünyaya tanıtmak için bu yola çıktık. Türkiye’nin bu alanda da söz sahibi olmasını istiyoruz.’’

info@karadenizekonomi.com / 24.03.2021

TR-PAL sadece PALDER’den lisans alan firmaların üretme hakkına sahip

Türkiye’deki ilk ‘Yerli ve milli’ ahşap palet TR-PAL’ın üretme yetkisine sahip olan PALDER (Tüm Palet ve Ahşap Malzemeleri Üreticileri Derneği) ilk olağan genel kurulunu yaptı. Genel Kurulda kurucu başkan Hikmet Yörür güven tazeledi.

‘’Türkiye ancak kendi markaları ile güçlenir ve ileriye gider’’

PALDER Derneği’nin kuruluş amacının Türkiye’nin ilk yerli ve milli paleti olan Tr-Pal markalı ahşap paletlerin üretim şartlarını düzenlemek ve paletlerin iç piyanın yanı sıra tüm dünyada üretilmelerini sağlayacak alt yapıyı oluşturmak olduğunu dile getiren PALDER Başkanı Hikmet Yörür, ‘’TR-PAL sadece PALDER'den lisans alan firmaların üretme hakkına sahip. Dünya standartlarında 'yerli ve milli' bir ahşap palet markasını ve üretim organizasyonu ortaya çıkartmak için yaptığımız çalışmalar olumlu sonuçlandı. Türkiye’nin de tüm dünyada geçerli bir palet organizasyonu olması düşüncesinden hareketle bu yola çıktık. Yerli ve milli ahşap palet üretmek ve dünyaya tanıtmak için bu yola çıktık. Türkiye’nin bu alanda da söz sahibi olmasını istiyoruz. Türkiye ancak kendi markaları ile güçlenir ve ileriye gider. Ülkemizin her alanda olduğu gibi ahşap palet konusunda da yerli markası olmasını istiyoruz. Yabancı markalı ahşap paletleri de biz üretiyoruz. Bizler bir Türk markasını ülkemizde ve dünyaya tanıtmak için bir araya geldik’’ diye konuştu.

‘’ Türkiye yerli ve milli üretim hamlesi içindedir’’

Dünyada Türkiye’nin başlattığı kalkınma hamlesinden rahatsız olan çıkar çevrelerinin, “Türkler yapamaz” algısı oluşturmak için var güçleri ile çalıştıklarına da dikkat çekerek söz konusu çevrelerin, bu algı operasyonlarına Türkiye içinden de destek bulmalarını üzüntü ile şahit olduklarını belirten Yörür, ‘’Yıllardır kafalarımıza özenle yerleştirilmeye çalışan ve artık kurtulmamız gereken bir zihniyetin bilinçli olarak yürüttüğü karalama kampanyası, esas itibari ile ülkemizin emperyalizme koşulsuz olarak teslim olmasını amaçlıyor. Türkiye Cumhurbaşkanımızın başlattığı yerli ve milli üretim hamlesi içindedir. Artık yerli bir otomobil markamız bile var, ahşap paletimiz neden yerli ve milli olmasın?’ diyerek yola çıktık. Bu yolda azimle yürümeyi sürdüreceğiz” dedi.

Hikmet Yörür’ün başkan seçildiği genel kurulda, Kaya Köse, Ozan Şahin, Nurettin Kağnıcı, Tevfik Acar, Abdullah Özata, Bülent Çakıllı Yönetim Kurulu Üyeleri oldu. Derneğin Denetim Kurulu üyelerine de, Mehmet Şirin Poyraz, Süleyman Çelik ve Hüseyin Kocaaslan seçildiler.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar