Türkiye’de 110 fuar ertelendi

UFYD Başkan Yardımcısı Çetin, Türkiye'de coronavirüs nedeniyle şu ana kadar 25'i uluslararası olmak üzere toplam 110 fuar ertelendi.

info@karadenizekonomi.com / 27.03.2020

Türkiye’de 110 fuar ertelendi

Ticaret Bakanlığı'nın 1 Mayıs'a kadar Türkiye'de düzenlenecek tüm ulusal ve uluslararası fuarların ertelendiğini duyurduğunu ve İçişleri Bakanlığı genelgesiyle toplu organizasyonların durdurulduğunu belirten Uluslararası Fuar Yapımcıları Derneği (UFYD) Başkan Yardımcısı Selçuk Çetin, ‘’Ocak’ta duyulmaya başlanan ve şubatta tüm dünyayı saran coronavirüs salgını tam bu döneme denk gelerek Türkiye'de coronavirüs nedeniyle şu ana kadar 25'i uluslararası olmak üzere toplam 110 fuar ertelendi. Dünya üzerinde ise ertelenen veya iptal edilen fuar sayısı bini aştı. Araştırmalara göre tüm dünyada 325 milyar dolarlık bir ekonomik değer üreten küresel fuarcılık sektörünün yaklaşık 3 milyon kişiye istihdam sağladığını söyleyen Çetin, ‘’ Küresel krizin asıl etkileri ilerleyen dönemde daha net ortaya çıkacak. Dünya genelinde bu dönemde yapılamayan fuarlar nedeniyle sektörün kaybı 100 milyar doları bulacak. Ayrıca seyahat, yeme-içme ve konaklama gibi yan sektörler de etkilendiği ve bu zarar yükselecek. Şu ana kadar Türkiye'de ertelenen fuarlar nedeniyle sektörün paydaşlarıyla birlikte 200 milyon doları aşan bir kayıp söz konusu. Zararların telafisi için herhangi bir uygulama olmamasına rağmen mevcut durumla ilgili gerekli yazışmaları yönetim kurulumuz sürdürüyor. En büyük beklentimiz devletimizin hibe desteklerle fuar organizasyonlarını güçlendirmesidir. Bunu fuar şirketine doğrudan sağlamasa da küçük ve orta ölçekli firmalara yapacağı KOSGEB desteklerini artırması faydalı olacaktır. Gelişmelere göre mayıstan itibaren neler olacağını, sürecin nasıl işleyeceğini hep birlikte göreceğiz’’ şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar