Türkiye ekonomisi pozitif büyüme patikasında yoluna devam edecek
MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, ‘’ Türkiye ekonomisine taze kaynak girişi sağlayacağına inandığımız bu Reform Paketi ile birlikte, iç talepten yatırım harcamalarına kadar birçok parametrede hızlı bir gelişim gözlenecektir. Böylece son dönemde parasal sıkılaştırma adımlarıyla birlikte nispeten baskı altında kalan ekonomik aktivitedeki toparlanma hızı da yılın ikinci çeyreği itibarıyla ivme kazanacaktır.’’
info@karadenizekonomi.com / 14.03.2021
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu reform kararlarına ilişkin açıklamada bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, ‘’Türkiye ekonomisine taze kaynak girişi sağlayacağına inandığımız bu Reform Paketi ile birlikte, iç talepten yatırım harcamalarına kadar birçok parametrede hızlı bir gelişim gözlenecektir. Böylece son dönemde parasal sıkılaştırma adımlarıyla birlikte nispeten baskı altında kalan ekonomik aktivitedeki toparlanma hızı da yılın ikinci çeyreği itibariyle ivme kazanacak, Türkiye ekonomisi pozitif büyüme patikasında yoluna devam edecektir’’ ifade etti.
‘’KOBİ'lerin iş hacminde ciddi bir artış sağlayacak’’
Erdoğan tarafından açıklanan paketin piyasaya olumlu yansıyacağını belirten MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, ‘’İş dünyasının birçok talebine oldukça olumlu bir yaklaşım arz ettiğini gördüğümüz bu Reform Paketi ile birlikte, geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinden itibaren piyasalarda gözlenen V tipi toparlanmanın çok daha fazla sektöre yayılacağına inanıyoruz. Bilhassa dar gelirli esnafa sağlanan gelir vergisi muafiyeti ve beyan yükümlülüğünün kaldırılmasının, ekonominin lokomotifi konumunda bulunan KOBİ'lerin iş hacminde ciddi bir artış sağlayacak. Açıklanan desteklerle birlikte kamu maliyesi, enflasyonla mücadele, finansal sektör ve cari açıkla mücadele noktasında ekonominin direnci artacaktır. Harcama disiplininin sağlanması, kamuda israfın azaltılması, bütçenin yeniden imar edilmesi ve nakit yönetiminde verimliliğin artırılması, kamu harcamaları ve yatırımlarının ekonomik büyümeye verdiği katkıyı artıracaktır. Çıkarılması planlanan Sektörel Kamu Alımları Kanunu, Kamu-Özel Sektör İş birliği Kanunu, Hâl Yasası, Katılım Finans Kanunu ve kurulması planlanan Sağlık Endüstrisi Başkanlığı, Yazılım ve Donanım Endüstrisi Başkanlığı, Merkezi İzleme Komitesi, Fiyat İstikrarı Komitesi ve Risk Merkezi gibi düzenleyici ve denetleyici yapılar sayesinde, yatırımlardan finansa, teknoloji ve üretimden fiyat istikrarına kadar birçok alanın bayındırlaştırılması sağlanacaktır. Türkiye ekonomisine taze kaynak girişi sağlayacağına inandığımız bu Reform Paketi ile birlikte, iç talepten yatırım harcamalarına kadar birçok parametrede hızlı bir gelişim gözlenecektir. Böylece son dönemde parasal sıkılaştırma adımlarıyla birlikte nispeten baskı altında kalan ekonomik aktivitedeki toparlanma hızı da yılın ikinci çeyreği itibarıyla ivme kazanacak, Türkiye ekonomisi pozitif büyüme patikasında yoluna devam edecektir’’ şeklinde konuştu.