Bahçeşehir Koleji zamanın önüne geçiyor
Uygulamaya koyduğu “SeeMeet” adlı eğitim odaklı görüntülü konuşma platformu ile Bahçeşehir Koleji zamanın önüne geçiyor. İnteraktif ve etkileşimli derslerle uzaktan eğitime özel program aynı zamanda milli ve yerli olma kimliği ile eğitimde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.
info@karadenizekonomi.com / 2.09.2020
Küresel salgından en çok etkilenenler arasında yer alan eğitim sektörü özellikle özel okulların öncülüğünde kendini ve öğrencilerini digital platformlara taşıyor. Daha önce geliştirdiği “metodbox” adlı digital eğitim programı ile fark yaratan Bahçeşehir Koleji şimdi de uzaktan eğitime özel “SeeMeet” uygulaması ile Türkiye’nin ilk ve tek eğitim odaklı görüntülü konuşma platformunun yaygınlaşması için çalışmalar başlattı.
10 yıl süren çalışmaların sonucu
Bahçeşehir Koleji Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar, Çorum ve Samsun programlarının ardından Bahçeşehir Okulları Ordu Kampüsü’nde programa ilişkin bir tanıtım toplantısı düzenledi. Çok sayıda basın mensubunun katılımı ile gerçekleşen toplantıda Boyar, öncelikle bu konuda son 10 yılda kat ettikleri mesafeyi anlattı. Boyar, “Bahçeşehir Koleji olarak 10 yıldan uzun süredir İstanbul ve Ankara’da teknoparklarda 100’e yakın mühendis ve yazılımcımızla üzerinde çalışıp hayata geçirdiğimiz birçok proje oldu. İki yıldır kullandığımız yapay zekâ tabanlı kişiye özgü dijital öğrenme platformu Metodbox üzerinden yürüttüğümüz uzaktan eğitim modeli ile pandemi sürecinde çok başarılı bir uygulama geçişi yaptık. Öğrencilerimiz kendi öğrenme hızlarına uygun şekilde ders materyallerinde konu anlatımı, videolar, animasyonlar ve simülasyonlar ile derslerini pekiştirdiler” ifadelerini kullandı.
Bilim ve teknoloji üreten bir ülke olacağız
Bir sonraki aşamada gerçekleştirdikleri yatırımlarla eğitim entegrasyonlu ilk yerli görüntülü konuşma platformu SeeMeet’i hayata geçirdiklerinin altını çizen Boyar, bu platformun Metodbox üzerindeki tüm eğitsel araçlara tam entegre edilecek şekilde geliştirildiğini belirtti. Amaçlarını, öğrenci ve öğretmenin canlı derslerde başka bir platforma veya uygulamaya ihtiyacı olmadan, odaklı bir şekilde eğitim ve öğretime devam edebilmesini sağlamak olarak açıklayan Boyar, “bu başarının bir ayağında güçlü öğretmen kadromuz, diğer ayağında ise İstanbul ve Ankara’daki teknoparklarda çalışan yazılımcı ve mühendis kadromuz var. Şimdi bu ekiple birlikte eğitim entegrasyonu olan ilk yerli görüntülü konuşma uygulamamızı ortaya çıkardık. Bahçeşehir Koleji öğrencileri arasında yapılan anketle ismini belirlediğimiz SeeMeet’i nisan ayından bu yana kullanıyoruz. Çünkü Türkiye bilim ve teknoloji üreten bir ülke olacak diyoruz. Bu uygulamalar ABD, İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkelerde halen hayata geçirilememiştir” ifadeleri ile iddialarını ortaya koydu.
Kişisel bilgi güvenliğinin sağlanması
Açıklamalarında uygulamanın güvenlik anlamında dış müdahaleye olanak sağlamadığına da vurgu yapan Boyar, çalışmalar süresince devletin yetkili kurumlarından aldıkları destekler için teşekkür etti. Boyar, “TÜBİTAK’tan çok destek gördük. Cumhurbaşkanlığı Model Bilişim Ofisimiz de önemli katkılar sundu. SeeMeet bünyesindeki tüm veriler ve bilgiler Cumhurbaşkanlığı Bilişim Ofisi’nde kayda alınmaktadır. Kişisel verilerin güvenliği ile ilgili tüm altyapı çalışmalarını başarıyla tamamladık. Bu anlamda velilerin ve öğrencilerin bilgi güvenliği ile ilgili endişe duymalarına da gerek kalmadı” dedi.
Enver Yücel’e teşekkür
Bahçeşehir Koleji Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar, basın toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel ve İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel’e de sağladıkları olanaklar ve yurt dışında yaptıkları AR-GE çalışmalarıyla son teknolojilerin ülkemize kazandırılmasına öncülük ettikleri için teşekkürlerini ve şükranlarını iletti. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ GAZETESİ