TCMB şubat ayı piyasa katılımcıları anketi yayımlandı: 2025 yıl sonu enflasyon beklentisi belli oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, şubat ayına yönelik piyasa katılımcılarını anketinin sonuçlarını paylaştı. Merkez Bankası, reel ve finansal sektör temsilcileri ile ekonomistlerden oluşan katılımcıların yıl sonuna ilişkin enflasyon yani Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) beklentisi yüzde 28,30 oldu.

info@karadenizekonomi.com / 14.02.2025

TCMB şubat ayı piyasa katılımcıları anketi yayımlandı: 2025 yıl sonu enflasyon beklentisi belli oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) şubat ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını duyurdu. Buna göre piyasa katılımcılarının 2025 için yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 28,30 olarak gerçekleşti.

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yükselmişti

Merkez Bankası'nın 2025 yılına dair ilk enflasyon raporuna ilişkin yaptığı sunumunda TCMB Başkanı Fatih Karahan yıl sonu enflasyon tahmininin yükseltildiğini duyurmuştu. 

TCMB 2025 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 21'den yüzde 24'e yükseltirken, 2026 için yüzde 12 tahminini korumu, 2027 için ise enflasyonun yüzde 8'e gerileyeceğini öngörmüştü.

TCMB Başkanı Karahan'dan "otopilotta değiliz" mesajı

Karahan buradaki konuşmalarında ayrıca olası kademeli politika faizi indirimlerinin dezenflasyon sürecine zarar vermesi halinde gereken hamleleri ve önlemleri almaktan çekinmeyeceklerini vurgulayarak "Otopilotta değiliz" demişti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar