İhracatta Samsun pilot il seçildi

Ticaret Bakanlığı’nın duyurduğu ‘’81 İlde İhracat İlk Adım Programı’’ kapsamında açıklanan iller arasında Samsun’da pilot il seçildi.

info@karadenizekonomi.com / 18.11.2020

İhracatta Samsun pilot il seçildi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın duyurduğu ve Samsun’un da pilot il seçildiği, “81 İlde İhracata İlk Adım Programı” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

‘’2 bin 773 firma ihracat yapma potansiyelli’’

Ticaret Bakanlığı’nın pilot illerde kapasite raporlu 6 bin 882 firmanın içinden 2 bin 773 firmanın ihracat yapma potansiyeli olduğunu tespit ettiğini belirten Başkan Murzioğlu, ‘’Ülke genelinde ihracatı tabana yayma önemli bir hedef. Sanayi sektöründe ihracat yapan firmaların oranındaki düşüklük önemli bir ihracat potansiyelinin kullanılmadığına işaret ediyor. İhracat yapan sanayi firmalarını incelediğimizde yüzde 70’nin 250’den fazla çalışana sahip büyük ölçekli firmalar olduğunu görüyoruz. Bu yönden Ticaret Bakanlığımızın uygulamasını çok önemli ve anlamlı buluyoruz. Belirlenen rehberler 6 ay boyunca aralıksız bir şekilde firmamız ile etkileşim halinde kalacak ve firmalarımız ile ihracatın kapılarını birlikte açacaklar. Programa katılan firmalar Ticaret Bakanlığı'nın sunduğu bütün fırsatlardan yararlanabilecek Projenin fizibilite çalışmaları tamamladığında 40 ile; sonrasında da 81 ile yayılacak. Biz bunu yeni bir ihracat seferberliği olarak görüyoruz. Oda olarak projede üstümüze düşen görevi yapacağız” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar