İlk yerli güneş panelleri Karapınar'a gönderildi

Enerji ve madencilikte uygulanılan politikalarla enerji teknolojilerini yerlileştirme adına önemli adımlar attıklarını belirten Bakan Dönmez, “Kaynak bizimse teknoloji de bizim olmalı. Konya Karapınar'daki alanda montajına başladık.” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 16.09.2020

İlk yerli güneş panelleri Karapınar'a gönderildi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Enerji İş Konseyi Toplantısı'na video konferans yöntemiyle katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de geçen yıla göre sanayide elektrik tüketiminde düşüş olduğunu belirtti.

Haziran ayı sonrasında sanayide artan elektrik tüketiminin çarklarının tekrar dönmeye başladığını gösterdiğini ifade eden Dönmez, “Bu süreçte en büyük pay hiç kuşkusuz Türkiye'ye inanan ve güvenen yatırımcılarımızın.” dedi.

Covid-19 salgınıyla beraber dünyanın artık lojistik ve üretim ağını çeşitlendirmesi ve ülkelerin ürerimde öz yeterliliklerini geliştirmesi konularının önem kazandığını kaydeden Dönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye, yatırımcılara fırsatlar sunuyor. Enerji, ulaşım ve lojistik anlamında dünyayla rekabet edecek altyapımı mevcut. Her türlü ham madde ve ara girdilere kolay erişim imkânı sağlıyoruz. Son dönemde Türk ekonomisini kötüleyecek ters rüzgârlar estirilmeye çalışılıyor fakat yatırımcılar her türlü manipülasyona rağmen Türkiye'nin potansiyelini görüyor. Bu güce de inanıyor.”

Bakan Dönmez, sözlerine şöyle devam etti:

"Yerli üretimi destekleyen, fabrika kurulumunu ve Ar-Ge yapılmasını zorunlu kılan bir sistemi yaşama geçirdik. Nitekim geçtiğimiz haftalarda yerli güneş paneli üretecek bir fabrikamızı da Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle hizmete aldık. Artık o panellerin dünyanın sayılı büyük güneş santrallerinden biri olacak Konya Karapınar'daki alanda montajına başladık. Önümüzdeki günlerde ilk elektrik üretimini yine bu yerli panellerden yapma mutluluğuna beraber kavuşacağız."

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar