Türkali-2 kuyusunda sondaj derinliği 3 bin metreyi aştı

Türkiye'nin derin denizlerdeki ikinci tespit kuyusu Türkali-2'de Fatih sondaj gemisinin çalışmalarında 3 bin 50 metre derinliğe ulaşıldı.

info@karadenizekonomi.com / 12.02.2021

Türkali-2 kuyusunda sondaj derinliği 3 bin metreyi aştı

Sakarya Gaz Sahası'ndaki ikinci derin deniz tespit kuyusu olan Türkali-2'de Fatih sondaj gemisi, 3 bin 50 metre sondaj derinliğine ulaştı.

Edinilen bilgiye göre, Fatih sondaj gemisi, Türkali-1 kuyusundaki çalışmalarını bitirdikten sonra Türkali-2’de sondaj çalışmalarına başladı.

Türkiye’nin 405 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettiği Sakarya Gaz Sahası’nda 2 sene içinde 10 Türkali kuyusu açılacak ve tespit çalışmaları yapılacak. Her bir kuyu yaklaşık olarak 2 kilometre çapında olacak şekilde kazılacak.

Projenin ilerlemesi ile beraber tespit kuyuları üretim kuyusuna dönüşecek ve böylelikle 2023’te doğal gaz üretimi başlayacak. Sakarya Gaz Sahası'ndaki doğal gaz, denizin 2 bin 100 metre tabanından kıyıya kadar inşa edilecek 150 kilometrelik boru hattıyla 2023'ün ilk çeyreğinde Filyos'ta ulusal şebekeye verilecek.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar