“Enflasyon tek haneyi göremeyecek”

Gelecek Partisi Hazine ve Maliye Politikaları Başkanı Serkan Özcan yaptığımız canlı yayında Türkiye ekonomisinin son yıllarda ısrarla “enflasyonla mücadele edememe” sendromuna girdiğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 5.08.2020

“Enflasyon tek haneyi göremeyecek”

Karadeniz Ekonomi Digital Platformları’nda yayımlanan Analiz programının ilk canlı yayın konuğu olan Gelecek Partisi Hazine ve Maliye Politikaları Başkanı Serkan Özcan, AK Parti hükümetinin ekonomi politikalarına yönelik  eleştiriler getirdi. Türkiye ekonomisinin son yıllarda ısrarla “enflasyonla mücadele edememe” sendromuna girdiğini söyleyen Özcan, “maalesef 2020 yılında da enflasyonu tek haneli rakamlarda bitiremeyeceğiz” dedi. Ekonomiyi yönetenlerin bir samimiyet testinden geçmesi gerektiğinin altını çizen Özcan, “enflasyon sorununu çözemeyen Türkiye işsizlik, üretim ve yoksulluk sorununu çözemeyecektir. Finansal piyasalar da istikrarlı olmayacak. Dolayısıyla her gün döviz, faiz ve kur konuşulacak. O nedenle ülke ekonomisine yön verenlerin bu konuya samimi bir şekilde el attığını göstermesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Yayının tamamını izleyebilirsiniz.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar