Sanayici Mehmet Albayrak: “Sanayici frene basmak zorunda kalır"

KGF limitlerinin artırılması gerektiğini söyleyen Sanayici, Karimex Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, aksi durumda üretimin azalacağını ve bunun da enflasyona sebep olacağını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 11.02.2022

Sanayici Mehmet Albayrak: “Sanayici frene basmak zorunda kalır

Sanayici, İş İnsanı Mehmet Albayrak, KGF desteklerinin artması gerektiğini yoksa sanayicilerin frene basmak zorunda kalmalarının gerekeceğini ve bu durumun da enflasyona sebep olacağını söyledi.

Karadeniz Ekonomi’ye açıklamalar yapan Mehmet Albayrak, “Elektrikte yüzde 18 KDV ile karşı karşıya kalmamız, bunun sonucu enflasyondur ve bunun sonucu pahalılıktır. Burada sanayici üzerindeki yüklerin hafifletilmesi gerekiyor. Örneğin, bir sanayici 10 bin ton üretirken, 200 milyon lira ciro yapıyordu ve 50 milyon lira finansmana ihtiyaç duyuyordu. Bugün 10 bin üretirken, 600 milyon lira ciro yapıyor ve 200 milyon lira finansmana ihtiyaç duyuyor. Bunu da finans şirketlerinden sağlamak zorunda” dedi. Albayrak, “Üreten kesimin doğalgaz ve elektrik zamlarının altında ezilmesine müsaade edilmemesi gerekiyor. Ekonomik paketin hızlı bir şekilde uygulanmaya geçilmesi ve sahada denetim yapılması gerekiyor” dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar