22 Mayıs'ta Açılış,23 Mayıs'ta Uçuşlar Start Veriyor

SON RÖTUŞLAR YAPILIYOR

info@karadenizekonomi.com / 7.05.2015

22 Mayıs'ta Açılış,23 Mayıs'ta Uçuşlar Start Veriyor

Ordu-Giresun Uluslararası (OGU) Havalimanı’nda ilk tarifeli bilet satışları dün başladı. 23 Mayıs tarihli ilk biletler, Türk Hava Yolları’nın (THY) resmi internet sayfasında ve bayilerinde satışa çıktı.

KAPTAN PİLOTUNUZ KONUŞUYOR

Bayanlar, baylar kaptanınız Nuri Sağesen konuşuyor. Uçağımıza hoş geldiniz. Sizi uçuşumuz hakkında bilgilendirmek istiyorum. Ordu-Giresun Uluslararası (OGU) Havalimanından, İstanbul Atatürk Havalimanına olan uçuşumuza 8 bin metre irtifada, 800 kilometre hızında devam etmekteyiz. Hava trafiğinde bir yoğunluk yaşanmazsa veya hava şartları el verirse, 1 saat 45 dakika içerisinde meydana inmiş olacağız. Atatürk Havalimanının son rapordan edilen hava durumu; sıcaklık 24 derece, az bulutlu beklenmekte. Ekibim adına uçuşunuzun iyi geçmesini diler, bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederim.

İLK TARİFELİ UÇUŞLAR 23 MAYIS’TA BAŞLIYOR
Dünyada üçüncü, Avrupa’da ve Türkiye’de denize dolgu yapılarak inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Uluslararası (OGU) Havalimanı’nda bilet satışları dün itibariyle başladı. Türk Hava Yolları’nın (THY) resmi internet sayfasında ve bayilerinde satışa çıkan ilk tarifeli uçuş, 23 Mayıs tarihinden itibaren başlayacak.

22 MAYIS’TA AÇILACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla 22 Mayıs tarihinde açılacak olan havalimanında, her geçen gün heyecan artıyor. Havalimanına açılış günü ilk Erdoğan’ın uçağı iniş yapacak, ardından da Davutoğlu’nun uçağı inecek. Peşinden İstanbul ve yurtdışından özel 3 uçak daha piste inmiş olacak.

SON RÖTUŞLAR YAPILIYOR
Ordu-Giresun Havalimanı’nda dün incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, havalimanında son rötuşların yapıldığını kaydetti. Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, Burası Japonya ve Hong Kong’dan sonra bütünüyle denize inşa edilmiş bir havaalanı. Bu proje Türkiye’nin itibar ve prestij projelerinden birisidir” dedi.

YILDA 3 MİLYON YOLCUYA HİZMET VERİLECEK
Terminal binasının yılda 3 milyon yolcuya hizmet edebilecek şekilde yapıldığını kaydeden Kurtulmuş, “Ümit ediyorum ki bu havalimanının buraya gelmesiyle Ordu ve Giresun turizm bakımından da fevkalade ayrıcalıklı bir noktaya gelecek. Dünyanın her yerinden turistler çok kısa bir süre içerisinde buraya gelebilecekler” diye konuştu. 

ORDU GİRESUN HAVALİMANI
Toplam yatırım maliyeti: 360 Milyon TL
Denize dökülen taş miktarı: 35 milyon taş döküldü
Pist uzunluğu: 3 bin metre
Toplam kapalı alan: 38 bin metrekare
Yolcu terminali: 20 bin metrekare
Taksirut: 250x120 metre
Apron: 240x120 metre
Koruyucu mendirek: 7 bin 435 metre

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar