​Vali BALKANLIOĞLU, Sosyal Projeleri Anlattı

Ordu Türkiye'nin En ünlü Belgeselcileri tarafından 4 Dilde Dünya'ya Tanıtılacak

info@karadenizekonomi.com / 8.04.2015

​Vali BALKANLIOĞLU,  Sosyal Projeleri Anlattı

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, TV52’de Ana Haber bülteninin canlı yayın konuğu oldu.

TV52 Ana haber spikeri Sakine GÜRSOY’un sorularını yanıtlayan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yürütülen sosyal yardım projeleri hakkında bilgiler verdi.

“Yaşlı, Engelli, Bakıma Muhtaç İnsanlar, Bizim Himayemiz Altındadır”

“Yardımsız hayatını devam ettiremeyecek olan yaşlılar, engelliler var. Özellikle yaşlılarımız bakıma muhtaç insanlar. Zor bir dönem ve herkesi de yaşlılık süreci bekliyor. Bu topluma emek sarf eden, birçok hizmetleri olan, kültürümüzü ve adetimizi bu günlere taşıyan yaşlılarımıza hizmet etmek bizim ana görevimiz, millet olarak görevimiz, insan olarak görevimiz, Müslüman olarak görevimiz” diyerek, konuşmasına başlayan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Sayın Başbakanımızın bize uyarıları hep bu yönde olmuştur. Yaşlılar, engelliler, fakirler ne yapar, onlara kim bakar. Bizzat evlerine eşlerinizle birlikte gidin diye talimatta bulunmuştu. Kaymakamlık görevimden beri bu konuya çok özen gösterdim. Önce 70 yaş üzeri ne kadar yaşlı varsa nüfustan tespit edilerek, evlerinde ziyaret edildi. Bazı yaşlılar evlerinde gerçekten huzurlu, mutlu ve herkes üzerine titriyor. Bazı yaşlılarımıza ise tek başına kalmış bakanı, ilgileneni yok. Yaşlı, özürlü, bakıma muhtaç insanlar bizim himayemiz altında” şeklinde konuştu.

“Eğer Uzun Yaşamak İstiyorsanız Başkalarına Yardım Edin”

“Resmi personelin dışında 10 kadar personel görevlendirdik. Bunlarda iş bulmuş oldular. Vakıftan yardım alan çoğunluğu eşi olmayan hanımlar. Yaşlıların evine giderek evlerini komple temizliyoruz. Çoğunun evini boya, badana yapıp ev eşyalarını yeniledik, kişisel bakımlarını yaptırdık. Kuaföre gitmemiş hanımlarımız, erkeklerimiz ninelerimiz kuaföre gidip saç bakımından geçtiler. Elbise temizliği, vücut temizliği hatta hamamlara gönderdik. Evlerine her gün sıcak yemek götürüyoruz” diyen Vali BALKANLIOĞLU, bu konuda sadece devletin resmi görevlilerine değil herkese iş düştüğüne dikkat çekerek, ”Uzmanlar, eğer uzun yaşamak istiyorsanız başkalarına yardım edin diyorlar. Çünkü, başkalarına yardım etmek insanların ömürlerini uzatır, psikolojisini düzeltir” dedi ve gönüllü insanlara ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Vali BALKANLIOĞLU, ”Burada da herkese iş düşüyor. Bize bildirsinler, engellilere, özürlülere yaşlılara yardımcı olacağız” dedi ve tüp bebek projesi kapsamında çocuk sahibi olamayan evli çiftler için şuana kadar 20 kişinin tedavisinin devam ettiğini, 2 ailenin ise bebek sahibi olduğunu anlattı.

“Sokakta Kalanlara Sahip Çıkıyoruz”

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, yapılan diğer hizmetlerle ilgili olarak ta şu bilgileri verdi:

“Evde beğenmediğimiz koltuk takımı, çekyat, halı, battaniye gibi şeyleri temizletiyor, tertemiz, hijyenik haline getiriyoruz. Giysiler her renkte, her cinste, her boyda temizletilerek ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Öğrenciden öğrenciye gidiyor birde. Birisi bitirdiğinde diğer arkadaşına eşyaları veriyor yardımlaşma, paylaşma oluyor. Ayrıca mekansız insanlar var. Sokakta kalan. Kışın bu insanlar zor durumda. Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığı ile otelde kalmaları için oda kiralıyor, yemeğini, içeceğini temin ediyoruz. Ayrıca bir şekilde buraya yolu düşen ama geri dönemeyenlere otobüs bileti alıyoruz. Sünnet şöleni yapacağız. Çocuklarımız için oyun parkları kurduk. Çocuklar çok sevindi. Oyun parklarını köylere ve ilçelere de gönderdik. Kaymakamlara da çocuklar için doyumsuz bir eğlence olan oyun parkları kurmaları konusunda tavsiyelerde bulundum. Sosyal Yardımlaşma Vakfı fakir, fukara, yetim, dul, öksüz gibi insanlara yardım etmek için kurulmuş. Bazı evsizlere evde yaptık. Yeter ki bir yer gösterebilsinler. Yaşlı, bakıma muhtaç kişilere prefabrik evlerden de yaptık. “

“Orduluları Sosyal Yardım ve Paylaşım Konusunda Duyarlı Olmaya Davet Ediyorum”

Ordu halkına çağrıda bulunan Vali BALKANLIOĞLU, ”Benim vatandaşlarıma bir sözüm olacak burada. Lütfen bu konuda duyarlı olsunlar. Mutlaka herkesin yapabileceği bir şey vardır. İllaki para vermekte gerekmiyor. Gelip yardım edebilirler. Çevreye karşı duyarlı olmak, çevremizdeki fakir fukara ne yaptı diye bilmemiz gerek. Ordulular hakikaten bu konuda duyarlılar ve bu nedenle Ordu, Türkiye’nin diğer illerine göre daha huzurlu ve daha mutlu bir il. Ben buna bağlıyorum. Yardımsever oluşu, misafirperver oluşu, yaşlılara, özürlülere destek oluşu nedeniyle Allah buraya bir huzur vermiş. Bizde bu huzura biraz daha katkı yapmak istiyoruz. Ordu haklının desteğiyle bu hizmetlerimizi daha da artırmak istiyoruz. Bize yardımcı olsunlar” dedi.

“Ordu’yu Tanıtım Faaliyetlerimiz Tüm Hızıyla Devam Ediyor”

Vali BALKANLIOĞLU, turizmle ilgili yöneltilen bir soruya ise, “Ordu’nun dereleri turizme akıyor. Bir de Ordu’yu tanıtacak birkaç dilde son derece güzel ve profesyonel bir ekip tarafından çekilecek bir belgesel projemiz var. Türkiye’nin en ünlü belgeselcileriyle anlaştık. Bunlar Ordu’nun tüm güzelliklerini Arapça, Rusça, İngilizce ve Türkçe belgesel haline getirecekler. İnsanların maalesef ülkemizde bile Karadeniz gezisi yapmaya karar verdiklerinde akıllarına ilk etapta hemen Ordu gelmiyor. Trabzon, Rize geliyor. Bu illerimiz gerçekten güzel ve önemli değerler taşıyor ancak Ordu’yu gezip tanıdıkça orada güzellik namına ne varsa Ordu’da daha iyileri var. Sadece tanıtımın eksik olduğunu gördük. Birçok ulusal kanallarda Ordu’yu tanıttık. Dergilerin aşağı yukarı tamamında Ordu’ya yer verdik. Bu kısa sürede çabamızla Ordu’da turist sayısı %20 arttı. Otellerde doluluk oranı bir hayli arttı. Ama bu konuyla ilgili bombayı mayıs ayında patlatacağız. 17 Mayıs’tan itibaren 3 gün süre ile Arap aleminin en meşhur gazete ve televizyon kanalları burada olacak ve burada çekim yapacaklar. 3 gün boyunca Ordu’da güzellik namına ne varsa bıktırıcı olmadan göstermek istiyoruz. Oralarda Ordu yayınlandıktan sonra buralar izdihama dönecek” yanıtını verdi. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar