Aktaşlar Grup 2016da yeni şubeler açmayı hedefliyor
1981 de kurulan ve 350 kişilik ekibi ile 6 restauranta ulaşan yeme-içme zinciri Aktaşlar Grup, artık franchise verecek.
info@karadenizekonomi.com / 14.10.2015
Aktaşlar Grup,yeme içme sektöründe Türkiyenin 2 ilinde 6 restourantıyla müşterileriyle buluşuyor. Aktaşların 2016hedefi ise, İstanbul,Ankara,İzmir ve Samsunda Franchise vermek ve ortalama 350 kişilik istihdam sayısını artırmak.
Aktaşlar Grup Orduda yeme içme sektörünün önde gelen isimlerinden birisi olarak 20 yılı aşkın süredir Ordunun yenilikçi takipçisi olarak, babadan oğula geleneğiyle Yönetim Kurulu Tamer Aktaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Samet Aktaşın 20001 yılında devralmasıyla, değişim ve yenilenme programı başlatıldı. Günümüzde hızla gelişen tüketici beklentilerine yanıt verebilmek amacıyla ürün çeşidinden,dekorasyona,mağazaların isminden hizmet anlayışına kadar her konuda köklü değişiklikler gerçekleştirildi.
Aynı zamanda turizm de faaliyetlerini devam eden Aktaşlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, Murat Gürsoyun hazırlayıp sunduğuKaradeniz Ekonomiprogramında Aktaşlar Grup olarak son dönemde ki çalışmalarını ve hedeflerini anlattı.
Yıllardır Gastronomi ve Gıda sektöründe hizmet veren Aktaş Gruplarının Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş,hedeflerinin Ordunun pide tutkusunu tüm dünyaya yaymak olduğunu söyledi.
Babadan oğula geçen süreci anlatan Aktaş,2001 yılıyla birlikte ilk amaçlarının kurumsallık olduğunu söyleyerek şu açıklamalarda bulundu.
Aktaşlar Grup 350 kişilik istihdam ve üretim tesisiyle Ordu ekonomisine katkıda bulunuyor
Aktaşlar Grup olarak yeme içme sektöründe yeni şubeler açarak bu zinciri devam ettiriyoruz. Bununla birlikte turizm sektöründe de otel işletmeciliği konusunda faaliyet göstermekteyiz. Toplamda ortalama 350 kişilik ekibimizle birlikte, beyaz yakadan mavi yakaya varana kadar bir çok çalışanımıza istihdam sağlamaktayız.
Ordudan İstanbula Uzanan Pide..
Gıda sektöründe Ordu da üretim yapıp dışarıya satabileceğimiz kabul edilmiş bir ürünümüz vardı oda pide ,bizde bundan yola çıkıp bunu markalaştırma yolunda ilerledik.Kendi dalında uzman konsept danışmanlarıyla birlikte çalıştık. Her marka için 2 yıl zamanlamalarla emek vererek oluşturduk Bu noktada Ordudaki şubelerimiz dışında ilk hedefimiz, İstanbulda Bağdat ve Ataşehirde iki şube açarak Ordunun lezzetini oralara taşımak oldu.İstanbul'da ki şubelerimize tüm malzeme ve ürünlerimiz Organize Sanayi Bölgesinde yer alan üretim tesisimizden gidiyor. Ordunun ekonomisine asıl buradan kazanç sağlamaktayız. Kasabından ,haline,sütünden,yağsına tüm ürün çeşitlerimiz bölge esnafımızdan satın alınarak sağlanmaktadır. Şube sayılarımız arttıkça Ordu ekonomisine katkımız çok daha fazla artacaktır.
Diğer illerden Aktaşların bayisi olmak için teklifler geliyor
Ciddi sayıda başvuru alıyoruz. Müşterek ve franchise sistemiyle hareket ederek bize başvuru yapan vatandaşlarımızı değerlendirmeye alıyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor, en yakın zamanda İstanbul Ankara İzmir ve Samsun gibi illerimizde şube sayımızı artırmayı hedefliyoruz.
Orta vadede Avrupaya açılmak istiyoruz
Doğru yatırımcıyla doğru yerde açmak ilk önceliğimiz. Yurtdışıyla ilgilide Avrupada yaşayan bir arkadaşımızla birlikte firmamızı Almanyaya tanıtmak ve taşımak istiyoruz. Şuan fizibilite aşamasında olan projemiz ,orta vadede düşündüğümüz hizmetlerden biri olacak.
Ürün kapasitesimizi günlük 220 bine çıkartacağız
Donuk algısı Türkiyemizde imajı çok düşürülmüştü .Bizde doğru ürün, doğru şoklama sistemini öncelik alarak, Organize Sanayi Bölgesine üretim tesisimizi kurduk ve günlük 12 bin adet olmak üzere pide üretiyoruz. Bu ürettiğimiz ürünleri cafeler,restourant ,marketler,oteller ve okul kantinleri ve caterink olarak pazarlamasını sağlıyoruz. Aynı zamanda lahmacunda da İstanbulda marketing olarak ürünümüzü pazarlamaktayız. Orduda ki üretimim tesisimizin günülük kapasitesini 220 bin adete çıkartmayı hedeflemekteyiz.Şuanda bu kapasiteyi karşılayacak bir fabrika yapmaya çalışıyoruz.Bunları oluşturduğumuzda hem istihdam sayımız hem de Orduya ekonomine katkımız çok daha fazla artacaktır.
Turizmle birlikte müşteri portföyümüz de değişti
Ulaşımla birlikte turizm pencereside açıldı. Son 10 yılda yerel yöneticilerin çalışması ve havalimanıyla birlikte ivme kaydettik. Otel ve restoranlarımıza Avrupalı,Gürcistan ve Türkiyenin bir çok ilinden müşterilerimiz gelmeye başladı.Bizde turizme katkıda bulunmak amacıyla sosyal bir proje başlattık ve ORDUSİAD Yönetim kurulu Üyesi olarak 20 tane iş adamımızla birlikte Yatırım A.Ş olarak şirketimizi kurduk. Devamında Çambasında 50 yataklı otel projemizi başlatık.Kısa bir süre içerisinde temelimiz atacağız. Yerli ve yabancı turistlerden gelen yatırımlar ve Ordu Büyükşehirin alt yapı desteğiyle çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum.