''Altın Yumurta'' Markasıyla Ordu, İstanbul Pazarında Raflarda ki Yerini Almaya Hazırlanıyor

Ordu'nun Yumurtacılık Sektöründe İstanbul Heycanı

info@karadenizekonomi.com / 30.01.2015

''Altın Yumurta'' Markasıyla Ordu, İstanbul Pazarında Raflarda ki Yerini Almaya Hazırlanıyor

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, “Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu projesinin meyvelerini almaya başladık. 50’ye yakın çiftlikten elde ettiğimiz 140 bin yumurtayı ‘Altınordu Yumurta’ markası ile İstanbul’da satışa çıkardık” dedi.

4 Şubat tarihinde yapılacak olan Altınordu Ziraat Odası İl Başkanlığı seçimleri öncesi, seçimlerde oy kullanacak olan delegelerle istişare toplantısı yaptı. TESK Otel’de düzenlenen toplantıya çok sayıda delege katıldı. Toplantıda konuşan Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Ordu’da üretilen 140 bin yumurtanın İstanbul’da satışa çıktığını kaydetti.
İstanbul, Ordu yumurtası yiyor
Başkan Cörüt, ‘Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu’ projesinin başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek; “DOKAP, Ordu Üniversitesi, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Altınordu Ziraat Odası Başkanlığımız tarafından başlatılan ve başarılı bir şekilde devam ettirilen “Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu” projesinin şimdi meyvelerini almaya başladık. Birkaç gün önce 50’ye yakın çiftlikten elde ettiğimiz 140 Bin yumurtayı “Altınordu Yumurta” markasıyla İstanbul pazarına gönderdik. Ve 200’e yakın başvurumuz değerlendirme aşamasında. Bu proje hem çiftçilerimize ek gelir sağlıyor hem de göçü önlüyor” diye konuştu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar