Balık Yasağı Başladı Fiyatlar Arttı

''KİMSE BALIK YİYEMİYOR''

info@karadenizekonomi.com / 30.04.2015

Balık Yasağı Başladı  Fiyatlar Arttı

15 Nisan’da başlayan av yasakları, balık fiyatlarının da artmasına neden oldu. Ordulu balıkçı Anıl Ceylan, “Balık fiyatları el yakıyor. 15 Nisan’dan sonra başlayan av yasağı fiyatların artmasına sebep oldu” dedi.

15 Nisan’da başlayan av yasaklarının ardından, tezgâhtaki derya kuzularının da fiyatlarını artırdı. Mezgit, Çipura, Alabalık, Somon ve Levrek balıklarıyla şenlenen tezgâhlar, vatandaşın cebini yakıyor. Bir tek mezgit balığının ucuz olduğu tezgâhlarda, diğer balık çeşitlerinin yanından bile geçilmiyor. Ordulu balıkçılar yasakların ardından oluşan balık piyasasını gazetemize anlattı. Balıkçı esnafı, tezgâhların balıksız kalmadığını belirtirken, diyatların el yaktığını söyledi.

FERHAT DÖNEK: TEZGÂHLAR BALIKSIZ KALMADI

Büyük teknelerin ava çıkması yasaklandı. Artık küçük tekneler balığa çıkabilecek. Ufak teknelerde de Mezgit, Barbun, İstavrit Kancaya gelecek. Ondan sonra tabi ki havuz balıklarına devam edeceğiz Çipura, Soman, Alabalık, Levrek satacağız. Biz bu sezon umduğumuzu bulamadık. Hamsi çok kısa bir dönemde oldu. Ancak tezgâhta diğer balık çeşitleri olarak verimli bir yıldı. Tezgâhlar balıksız kalmadı, halkımızda baya talep gösterdi. Av sezonu kapandığı için artık işler yavaşlayacak. Ancak Mezgit, Çipura, Alabalık, Somon, Levrek bunlar her halükarda tezgâhlarda olacak.

MUSTAFA MEMİŞ: KİMSE BALIK YİYEMİYOR

Ekonomik kriz var ülkede, kimse balık yiyemiyor. Bu durumun av yasağıyla da ilgisi yok, zaten yılbaşından beri balık yok. Yasakla alakalı denizden balık gelmiyor. Av yasağı teknolojik büyük tekneleri kapsıyor. Yasak girdikten sonra Sadece hamsi satmıyoruz diğer balıklar tezgâhlarımızda mevcut zaten. Yüzde 80 havuz balığı satıyoruz şu anda. Ancak vatandaşın alım gücü olmadığından iş yapamıyoruz. 800 lira maaşla balık yemek halkımız için lüks haline geldi.

ANIL CEYLAN: BALIK FİYATLARI EL YAKIYOR

Şu anda tezgâh da bulunan balıklar vatandaşa pahallı geliyor. Balık fiyatları şu anda el yakıyor. 15 Nisan’dan sonra başlayan av yasağı fiyatların artmasına sebep oldu. Fiyatlar yüksek olduğundan satışlarımızda düştü. Vatandaş balık alamıyor. Ancak şu an mezgit ucuz geçen sene bu zamanlarda 15 liraya sattığımız mezgit bu sene 10 lira, vatandaş bol bol alıp yiyebilir.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar