BAŞARININ ARKASINDA ORDULU İSİM VAR

İŞKUR, ilk turda ezici bir çoğunlukla 41 ülkenin oyunu alarak seçimleri kazandı

info@karadenizekonomi.com / 7.05.2015

BAŞARININ ARKASINDA ORDULU İSİM VAR

Türkiye İş Kurumu'nun, Güney Kore istihdam kurumlarına karşı yarıştığı Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES) Başkanlığı için yapılan seçimler sonuçlandı. Gerçekleşen seçimlerde İŞKUR, ilk turda ezici bir çoğunlukla 41 ülkenin oyunu alarak seçimleri kazandı. Bu kapsamda İŞKUR, 2015-2018 Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği Başkanlığına seçildi.

Türkiye İş Kurumu'nun, Güney Kore istihdam kurumlarına karşı yarıştığı Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES) Başkanlığı için yapılan seçimler 

sonuçlandı. Gerçekleşen seçimlerde İŞKUR, ilk turda ezici bir çoğunlukla 41 ülkenin oyunu alarak seçimleri kazandı. Bu kapsamda Genel Müdür Dr. Nusret Yazıcı 2015-2018 Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği Başkanlığına seçildi.

Dünya genelinde toplam 94 üyesi bulunan Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği'nin (WAPES), her üç yılda bir gerçekleştirilen ve en prestijli etkinliği olan WAPES Dünya Kongresi'nin 10'cusu, 58 ülkeden 300'e yakın katılımcıyla İŞKUR'un ev sahipliğinde İstanbul'da başladı. .

Bu yıl ki genel kurul, beklenmedik sayıda üyenin katılımıyla coşku içerisinde gerçekleştirildi. Kongre mekanının İstanbul olmasıyla ayrıca hareketlilik kazanan kongre, 58 ülkenin oy kullandığı geniş katılımlı bir genel kurul toplantısıyla açıldı. Türkiye İş Kurumu'nun, Güney Kore istihdam kurumlarına karşı WAPES Başkanlığı için yarıştığı seçimlerde İŞKUR, ilk turda ezici bir çoğunlukla 41 ülkenin oyunu alırken, Güney Kore de 15 oy aldı. 1 oyun geçersiz sayıldı.

Bu başarının elde edilmesinde önemli katkıları olan İŞKUR Dış İlişkiler ve Projeler Dairesi Başkanı, Aşkın Tören, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla “Dünya'da İŞKUR dedi. Dünya Başkanlığımız hayırlı olsun. Elhamdülillah” diyerek başkanlığa seçildiğini duyurdu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar