Başkan Kaya'dan ORDUSİAD Yöneticilerine Teşekkür

·Turizm Merkezi olarak ilan edilen Çambaşı’ndaki turistik yatırım alanlarına ilişkin değerlendirme yapan Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, turizmle ilgili diğer altyapı ve yan sektörlerin de gelişmesi gerektiğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 29.08.2017

Başkan Kaya'dan ORDUSİAD Yöneticilerine Teşekkür

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Çambaşı’ndaki turizm alanlarına ilişkin bürokratik sürecin 6 yıl gibi bir zaman aldığını belirterek, bölgede yatırım projesi olan ORDUSİAD yöneticileri başka olmak üzere sabırla bekleyen tüm iş adamlarına teşekkür etti.

Yerel bir gazeteye röportaj veren Başkan Kaya açıklamasında, Çambaşı kayak merkezi ile çevresindeki yatırım alanlarına ilişkin bilgiler vererek, bu süreçte ekip olarak ‘neyin nasıl yapılacağını öğrendiklerini’ de söyledi:

“Bakanlık turizm merkezi ilan etmiş. Burada müstakil tapulu yer var, mera arazisi var. Mera arazisi için ‘kardeşim git şuraya şunu yap’ diyemiyorsun. Önce oranın planlanması bitecek, hazineye devredilecek, hazinene Turizm Bakanlığı’na devredecek, Turizm Bakanlığı da o yatırım çerçevesi içerisinde yatırımcıya 49 yıllığına kiraya verip ihaleye çıkaracak. Süreç budur. Bu durum Türkiye’de sadece burada vardır. Planı yapılan tek yer burasıdır. Bu iş benim tam 6 yılımı aldı. Bu vesile ile arkadaşlarla birlikte neyin nasıl yapılacağını öğrendik. Ordu’daki iş adamlarından Allah razı olsun. Bizlere hep yardımcı oldular. Bu şartlarda başka yatırımcı olsa vazgeçerdi. Neyin nasıl yapıldığını, nasıl mücadele edildiğini onlar da bildikleri için bekliyorlar. Özellikle ORDUSİAD’ın bütün yöneticilerine teşekkür ediyorum.”

Bu iş sadece turizmle olmuyor

Başkan Kaya, kalıcı ve sürdürülebilir bir turizm sektörünün sadece kayak merkezi ve çevresine yapılacak yıldızlı otellerle bitmediğini söyledi. Kaya bölgeye yönelik turizm sektörünün önemi ve projelere ilişkin olarak şunları söyledi:

““Uygulamada hemen ‘gelin şunu yapın’ diye bir yöntem yok. Devlet arazileri 49 yıllığına kiralanır, vatandaştan tapulu arazileri satın alınır. Kalkınma işi sadece turizmle olmayacak. Bu toplum yıllarca fındık demiş, 2 ay çalışmış 10 ay yatmış. Sadece fındıkla olmadığı gibi bu iş sadece turizmle de olmaz. Turizmi desteleyen altyapılar var, onlar olamazsa turizmi yapamazsınız. Bu işin tarımı olacak, turizmi olacak, mobilyacılığı olacak. Ben niye mobilya diyorum, benim bölgemde olan potansiyeli harekete geçirmek için. Burada benim dünya kadar ormanım var, bunları harekete geçirmemiz gerekir. Orman kesilip gidiyor, Türkiye’nin neresinde işlendiği beli olmuyor. Bizim ormanımızda yetişen ağalarımız neden burada işlenmez? O işletme burada olduğu zaman turizme katkı sağlayacak. O tarım işletmesi burada olacak ki turizme katkı sağlayacak. Organik tarım turizme katkı sağlayacak. Bunlar turizmi tetikleyen etkenler. Turizm sadece otel yapmakla da olmaz. Kayak merkezi bizim için büyük bir velinimet ama iş sadece kayak merkezinin yanına otel yapmakla bitmiyor. Buraya gelen insanlar en güzel yelerde yatsın, otellerimizde çeşitli etkinlikler olsun ki gelen müşteri gezmeye tozmaya gidebilsin. Sektör planlı bir şekilde yerleşsin istiyoruz. Biz buraların Uzungöl yaylası gibi olmasını istemiyoruz. Planlarımızı yaptıkça yatırımcının önünü açıyoruz.” Kemal ÇEKÜÇ/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar