Başkanın karşısına Meclis Başkanı çıktı

Ünal: Değişim zamanı geldi

info@karadenizekonomi.com / 29.09.2017

Başkanın karşısına Meclis Başkanı çıktı
  • ·Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın (OTSO) 28 Ekim’de yapılacak seçimlerinde başkan Servet Şahin’in karşısına Meclis Başkanı Ufuk Ünal da başkan adayı olarak çıkıyor.

Aday olacağını ilk kez gazetemize açıklayan OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal, meslek odası ve STK’larda ömür boyu başkanlık anlayışının kuruluşların dinamizmine zarar verdiğini belirterek, “Hayatta değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” dedi. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu ifade eden Ünal, “Yapılamayan ancak yapılması gereken çok işimiz var” diyerek özellikle meslek gruplarının yeterince işlevsel hale getirilemediğini vurguladı.

Komitelerimiz tam çalışmıyor

“Meslek grupları düzenli toplantılar yapıp sorunlarını tespit eder ve meclise getirir. Orada olgunlaştırılan öneriler karara dönüşür. Ne yazık ki komitelerimiz tam çalışmıyor. Ben kendi tekstil komitemden örnek vereyim, seçim sonrası kendi grubumuzu toplayalım, sorunları tespit edelim, dedik. 100-150 kişilik grupta 11-12 kişi geldi. Eğer kayda değer bir sorunları yoksa gelmiyorlar. Ama gelip sahip çıkmaları gerekiyor. Mecliste 26 grup var, 56 meclis üyesi var, 4 bine yakın üyemiz var, meslek gruplarının seçtiği 56 meclis üyemiz var. Tıpkı TBMM gibi çalışır, yeni bir kanun gelirse onun yürürlüğe girip girmemesini onaylar, fakat yürütmeyi yönetim kurulu yapar. Meclis bütçeyi onaylar, yönetime yetki verir, komite kurar. Ben meclisi üyelerimize katkı verecek parasal ve proje bazlı destekleri tanıtmaya üyelere yararlı olmaya çalıştım.”

Oda seçimine müdahale olmaz

“Ticaret odası seçimleri çok kolay olan seçimler değildir. 26 grubun ayrı ayrı seçilerek ve her grupta kendi temsilcisini seçerek meclise geliyorsunuz. Mecliste her grubun temsilcisi bir yönetim ve başkanını oluşturuyor. Dolayısıyla burada yönetime aday olacak gruplara siyasetçi müdahale etmez. Siyasetçilerle istişare edilir, hedef Ordu’ya hizmettir. Hükûmetimizin ilimize yapacağı önemli katkılarda bizim onlara her zaman destek olmamız lazım. Ancak siyasetçi taraf olursa seçimi kaybedenle o da kaybetmiş yenilmiş sayılır. Dolayısı ile tecrübeli siyasetçiler, belediye başkanları, bakan veya milletvekilleri bunu göze almaz.”

Vaat edilen hizmetler yapılsa Ordu’ya yeter

Ordu son yıllarda hızla kalkınan bir il oldu. Tabi büyükşehir olmamızda bu kalkınmada etkili oldu. Yapılan en büyük yatırım bizim için Havaalanı oldu ufkumuzu çok açtı. Ordu’nun nüfusu arttı. Karadeniz Akdeniz yolunun bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz. İç Anadolu’nun denizle ulaşabileceği en kestirme hat olacak. Ordu’nun en büyük sorunu Trafiktir. Şu anda alışveriş için gelenler Ordudan Bir buçuk saatte çıkamıyor. O zaman Samsuna Trabzon’a yöneliyorlar. Çevre yolumuz biran önce hayata geçerse Ordu nefes alır ve ekonomik olarak da çok büyük katkılar.”

Ünye Port öncelikle yapılmalı

“Ünye’ye karar verilen bir liman söz konusuydu. Bu artık biran önce yapılmalı. Çünkü Karadeniz-Akdeniz yolu da bittiğinde bu sadece Ordu’nun değil, 40 ile hizmet verebilecek bir liman olacak. Tabi bu limana kurvaziyer ve yat limanları da entegre edilmeli. Bolaman’a kadar bir hızlı tren sözü verildi. Sarp’a kadar devam etmesi arzumuz ama ilk etapta Bolaman’a kadar getirilmeli. İkinci OSB kurulmalı. Tüm bunları da hesaba kattığımızda Ordu Karadeniz’in parlayan bir yıldızıdır, diyorum. Türkiye bizim ülkemizdir, Türkiye için ne gerekiyorsa yapılmalı ama biz birinci sırada Ordu için ne yapılmalı ona bakmalıyız. Yapılan güzel şeyler var ama yukarıda anlattığım gibi eksikler de var. Özetlersek, ekstra bir şey demeye gerek yok, yeni taleplere de gerek yok; konuşulanlar hayata geçerse Ordu harika bir şehir olacaktır.”

Kemal ÇEKÜÇ/KARADENİZ EKONOMİ

Ufuk Ünal kimdir?

Ordu,1971 doğumluyum. İki çocuk babasıyım, bir kızım bir oğlum var. Doğduğumuzdan bu yana hep Orduda yaşadık ve hep Ordu’da yatırım yaptık. İlk, orta, lise tahsilini burada yaptım. Şu anda da Kamu Yönetimi 3. Sınıftayım. 1990 yılında tekstil ürünlerinde perakendeci olarak iş hayatına girdim. 1996’da imalat işine girdik ve hem perakende hem de imalâta Ordu’da devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl Samsun’a da mağaza açtık. İş ve okul kıyafetleri imalat ve toptancı mağazalarımız var.  

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar