BÖLGENİN EN UCUZ SUYUNU ORDULULAR İÇİYOR...

2015 YILI İÇİN 116 PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞARAK 52 MİLYONLUK DEV YATIRIMI ORDU’YA KAZANDIRDIK

info@karadenizekonomi.com / 1.06.2015

BÖLGENİN EN UCUZ SUYUNU ORDULULAR İÇİYOR...

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, özel bir televizyon'un canlı yayın konuğu oldu. Genel Müdür Yürük; OSKİ’nin kuruluş çalışmaları, verilen hizmetler, 2014 yılında gerçekleştirilen yatırımlar,2015 yılında başlanan projeler ile yapılacak yatırımlar ve OSKİ ile ilgili kamuoyunun sorularını yanıtladı.

Programın ilk bölümünde Genel Müdür Yürük, OSKİ’nin teşkilatlanma yapısı ve sorumluluk alanlarına giren konularından bahsetti. En öncelikli sorumluluklarının vatandaşa kesintisiz, temiz, sağlıklı içme suyunun temini ve kanalizasyon alt yapı hizmetlerinin olduğunu belirten Genel Müdür, 2014 yılında kuruluş sürecini mazeret göstermeden, sorunlara üretilen hızlı projelerle çare bulmaya çalıştıklarını ifade etti.

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük’ün aktardığı konu başlıkları ve kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevaplar şöyle:

MÜKEMMELİN PEŞİNDE KOŞUYORUZ...

Göreve geldiğimiz günlerde bir yandan teşkilatlanma ve kuruluş süreci çalışmalarımızı tamamladık diğer yandan da personele, aboneye, paraya ve sahaya 

hakim olmaya çalıştık. Çalışmalarımıza ilk olarak yazılım ihalesini gerçekleştirerek başladık. Yazılım ihalesi bize bütün ilçelerdeki yaklaşık 200 bin abonenin datalarıyla birlikte devrini sağlamış oldu. Sayaç okuma için çalışmalarımızı hızla tamamlayarak ihalesini gerçekleştirdik ve abonelerin su sayaçlarını okumaya başladık. İnsanız, mutlaka eksik kaldığımız konular olmuş olabilir, mükemmeliz demiyoruz ama mükemmelin peşinden koşuyoruz. Zaman içinde mükemmele ulaşmak için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz.

ALO 185 ARIZA VE İHBAR HATTIMIZ 7/24 KESİNTİSİZ HİZMER VERİYOR...

Kurumsal ve büyük firmaların bünyesinde var olan çağrı merkezini biz, OSKİ Genel Müdürlüğü teşkilatlanmasına kazandırdık. Ordu’nun bütün ilçelerinde vatandaşların, su veya kanalizasyon ile ilgili bir sorunu olduğunda 7/24 hizmet veren ALO 185 Arıza ve İhbar hattına ulaşmalarını sağlıyoruz. Daha önceleri vatandaşın arıza ve isteklerini dile getirmek için aradığı ALO 185 hattında akşam beşten sonra muhatap bulamadığı günler olabiliyordu. Ya zabıtalar çıkıyordu ya da konuyla ilgisi olmayan kişiler vatandaşla muhatap olabiliyordu. Biz 13-14 kişilik bir ekiple, vardiyalı olarak 7/24 tüm ilçelerimizde abonelerimize hizmet veriyoruz.

2014 YILINDA GÖREVE GELİR GELMEZ KURAKLIKLA MÜCADELE ETTİK...

Göreve geldiğimizde Ordu’da çok ciddi bir kuraklık ve su sorunuyla karşı karşıya kaldık. Teknik ekibimiz hızlı bir şekilde, hafta sonu demeden, gece geç saatlere kadar öncelik durumuna göre ilçelerdeki en acil sorunlara çözüm bulmaya çalıştı. Ulubey, Kumru, Korgan ilçelerimizde içme suyu arıtma tesisi modernizasyonu; Perşembe, Çaybaşı, İkizce ve Kumru ilçelerimizde su alma yapıları; Akkuş ’da terfi merkezi ve hattı; Gölköy’de içme suyu depoları ve isale hatları; Fatsa Dolunay Mahallesi kanalizasyon hattı ve fosseptik çukuru ile Yalıköy Mahallesi keson kuyu çalışmaları gibi birçok yatırımı 2014 yılında OSKİ, Ordu’ya kazandırmış oldu.

2015 YILI İÇİN 116 PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞARAK 52 MİLYONLUK DEV YATIRIMI ORDU’YA KAZANDIRDIK...

OSKİ Genel Müdürlüğü olarak 2015 yılında 116 proje üzerine çalıştık. 72 projenin ihale ve işlemlerini tamamlayarak yatırımları hayata geçirmeye başladık. Bu sene 52 milyonluk dev bir su yatırımını Ordu’ya kazandıracağız. İhale ve teknik şartname gibi konuları kış aylarında hallederek yatırımları hızlı bir şekilde hayata geçirmeye başladık. Hatta ramazan bayramı gelmeden birkaç yatırımımızı bitireceğiz İnşallah. Bu projelere örnek olarak Perşembe ilçesi Düz ve Çınar Mahalleri’ne yaptığımız içme suyu yatırımlarını gösterebilirim.

ORDU’DA SU TEMİZ VE İÇİLEBİLİR, İÇME SULARINDAN AYDA 600 NUMUNE ALIYORUZ...

Hiç şüphesiz Ordu’da içme suları içilebilir ve sağlıklı. İçme sularından ayda 600 numune alarak suyu devamlı denetim altında tutuyoruz. Ünye ve Altınordu ilçelerimizde dünya standartlarında içme suyu arıtma tesislerimiz mevcut. Amacımız Ordu’nun bütün ilçelerinde vatandaşlarımıza arıtılmış içme suyu hizmetini verebilmek.

OSKİ YAKIN DÖNEM İÇERİSİNDE KÖYLERDE ABONE ÇALIŞMASI YAPMAYACAK...

OSKİ Genel Müdürlüğü olarak 19 ilçe ve 53 beldenin abone datalarını devralarak özellikle de nüfusun yoğun olarak yaşadığı yerleşim yerlerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın en çok merak ettiği konulardan bir tanesi, “OSKİ, köyleri abone yapacak mı “ sorusu. Bizim gerçekleştirdiğimiz çalışmaların ışığında, yakın bir dönem içerisinde köylerde abone çalışması yapmayı düşünmüyoruz. Önceliğimiz ilçe ve belde belediyelerinin su ve kanalizasyon sorunlarını çözmek. Köylerdeki vatandaşlarımızın içi rahat olsun, onlardan yakın bir zaman içerisinde su parası almayacağız. Köylerimizde meydana gelen arızaları muhtarlardan gelen talepler üzerine para almadan, maliyetini kendimiz karşılayacak şekilde vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.

BÖLGENİN EN UCUZ SUYUNU ORDULULAR İÇİYOR...

Eminim vatandaşlarımızı ilgilendiren en önemli konulardan bir tanesi de su fiyatları. Biz çalışmalarımızı yaparken kendi kafamıza göre yapmıyoruz. Bölgemizde su ve kanal idareleri arasında en ucuz suyu şu anda Ordu ilindeki aboneler kullanıyor. Trabzon ve Samsun gibi illerin merkez ilçe ve çevrelerinde suyun tonu 2.60 kuruş civarında. İstanbul, Ankara, Kocaeli gibi büyükşehirlerde ise bu fiyat daha üst seviyelerde. Biz Ordu’yu 2 bölgeye ayırarak 1. bölgeyi 2.50 kuruş, 2.bölgeyi 1.50 kuruş olarak fiyat belirledik. Bu fiyatları diğer büyükşehirlerin su fiyatlarıyla kıyasladığımızda biz Türkiye’nin en ucuz fiyatta sularını içmiş oluyoruz.

KADEMEYİ 10 METREKÜPTEN 12 METREKÜPE ÇIKARARAK VATANDAŞLARA KOLAYLIK SAĞLADIK...

Yapmış olduğumuz istatistik ve çalışmalar neticesinde Ordu’da vatandaşlarımızın yüzde 80’i 10 metreküp ve altında su tüketimi yapıyor. Buna rağmen yoğun talepten dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’ın talimatlarıyla 10 metreküp suyu 12 metreküpe çıkararak vatandaşlarımızın faturalarında indirim sağlamış olduk.

Programın son bölümünde 2015 yılı yatırımlarına değinen OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük Ordu’da 19 ilçenin tamamında OSKİ’nin yatırımları olduğunu belirtti.

ETİKETLER; OSKİ Fatih Yürük Su Proje
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar