BÖLGENİN GÖZÜ TARIM BAKANI’NDA

FAKIBABA,‘HADİ BABA!’

info@karadenizekonomi.com / 15.08.2017

BÖLGENİN GÖZÜ TARIM BAKANI’NDA

Dünyanın 700 bin tonluk rekoltesi ile en büyük fındık üreticisi olan Türkiye’nin yeni sezonda uygulayacağı 2017-2018 fındık sezonuna ilişkin politikası belirsizliğini koruyor. Üreticiler, fındık ihracatçıları ve bölge halkı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın açıklamasını bekliyor.

BELİRSİZLİK TEPKİ YARATMAYA BAŞLADI

Yüzbinlerce üretici, fındık tüccarı, fındık ihracatçısı ve üretim bölgesinin ekonomik sektörleri kabine değişikliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan 

Ahmet Eşref Fakıbaba’dan fındık politikasını bir an önce açıklamasını bekliyor. Sezonun ilk ürünleri pazara inmesine karşın halen bakanlıkça açıklanacak tahmini rekolte, üretim maliyetleri ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) alım yapıp yapmayacağı, yapacaksa nasıl bir alım politikası izleyeceği bilinmiyor.

HERKESİ DİNLEDİ AMA KONUŞMADI

Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, göreve geldiği günden itibaren istişare yapıyor. Bakan fındık üretimi ve ticaretine ilişkin olarak fındık üretim bölgesi milletvekilleri, Ulusal Fındık Konseyi (UFK) üyeleri, Karadeniz ve İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçı birlikleri yöneticileri, Eski bakan Mehdi Eker ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu Üyelerini dinleyerek istişarelerde bulundu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar