Bu Sene En Doğru Rekolteyi Siz Açıklayında Biz de Şaşıralım!

Tarım İl Müdürlüğü açıklanan bilimsel verilere göre en doğru iki kaynaktan biri..

info@karadenizekonomi.com / 13.07.2015

Bu Sene En Doğru Rekolteyi Siz Açıklayında Biz de Şaşıralım!

2015 Fındık rekoltesi Belli Oldu

Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz ilin 2015 yılı tahmini fındık rekoltesinin 209 bin 134 ton olarak belirlendiğini bildirdi."Rekolte çalışmalarının yapılması için oluşturulan komisyon çalışma süresi içerisinde 19 ilçemizde daha önce il müdürlüğümüzce tespit edilip belirlenen 300 noktada, 480 ayrı ocak ve 2 bini aşkın sayım ve gözlem yapılmıştır. Yapılan bu sayım, gözlem ve tespitler neticesinde elde edilen veriler komisyon tarafından değerlendirilmiş ve hesaplamalar yapılmıştır. Komisyonun yapmış olduğu bu titiz çalışma neticesinde Ordu ilimizin 2015 yılı tahmini fındık rekoltesinin, 227 bin 121 hektar alanda 209 bin 134 ton olarak gerçekleşeceği tahmin edilmiştir.''diyerek açıklamada bulundu.

Bu açıklamanın hemen sonrasında konuyla ilgili Ziraat Odaları da bir açıklama yaparak Tarım İl Müdürlüğünün açıklamış olduğu  rekoltenin ''şaşırttığını''ifade ederek böyle bir fındığın bölgede olmadığını iddia ettiler. 
Bu Sene En Doğru Rekolteyi Siz Açıklayında Biz de Şaşıralım!

Ülkemiz’de her yıl açıkladıkları yanlış ve yanıltıcı rekoltelerle kamuoyunu yanıltan Ziraat Odaları ,tartışmasız her yıl en doğru rekolteyi açıklayan iki kurumdan biri olan Tarım İl müdürlüklerinin Ordu için açıkladığı 209 bin 134 tonluk rekolteyi yüksek bulduklarını söyleyerek,bölgede böyle bir fındığın olmadığını iddia ediyorlar.

Öncelikle kurumların açıkladıkları rekolte konusunda güvenirliğini sorguluya bilmek için sizin eleştirdiğiniz kurumdan çok daha güvenilir,doğru ve bilimsel açıklamalar yapmanız gerekiyor.Kaldı ki Ziraat Odaları'nın rekolte geçmişlerinin hiçbirzaman doğru kaynaklı olmadığını düşünürsek ,bugun manşetlerde boy boy açıklama yapıp Tarım İl Müdürlüklerini eleştirmeleri; fındığa hakim olan,rekolte açıklamalarını yakından takip eden herkesi bir kez daha şaşırttı!

Geçmiş yıllarda Ziraat Odalarının açıkladıkları rekolte ve gerçekleşen  rekolte arasında büyük farklar olduğunu düşünürsek ,Tarım il müdürlüklerini 2015 yılı öncesi yaptığı fındık rekolte çalışmalarını hedef alarak güvenirliğini sorgulaması her kesimden suratle tepki alıyor!

Ziraat odası fındıkta bu yıl bukadar rekolte olmadığını iddia ediyor. Tarım il müdürlüğü belli bir metoda göre sayım yapmış ve açıklamış.Peki Ziraat odaları  kurum olarak hiçbir bir çalışma yapmadan böyle bir rekolte olmadığını nasıl  iddia edebiliyor..?Bu yorum son derece ciddiyetsiz bir açıklamadır.

Her yıl Ziraat odalarının parametrelerde yanıldığını takip eden,yaptığı çalışmaları yetersiz bulan ,üreticinin menfaatinlerini koruyamadığına şahit olan sektör temsilcileri ve bir çok firma sahipleri bu yılda sizin rekolte açıklamalarınızı bekliyor.Kim bilir belki bu sene  en doğru rekolte tahmininde  bulunarak  bu kesimide siz şaşırtırsınız..!

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar