Büyükşehirden İlçelere Yatırım Yağmuru

KORGANA 30 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILACAK…

info@karadenizekonomi.com / 30.06.2015

Büyükşehirden İlçelere Yatırım Yağmuru

19 ilçenin tamamında “Birlikte Aynı Sofrada Buluşuyoruz” sloganıyla iftar programları organize eden Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin, Korgan ilçesi pazar alanında düzenlediği iftar organizasyonunda binlerce kişi aynı sofrada oruç açtı.

İftar programında bir konuşma yapan Başkan Enver Yılmaz; “Bizim en büyük gücümüz sizlersiniz. Korgan Belediyemizin bütçesi yıllık 8 milyon lira iken biz bir yıllık süre içinde Korgan ilçemize ulaşımda ve suda yaklaşık 30 milyon liranın üzerinde yatırım yapıyoruz” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Ramazan ayı iftar programlarının dün akşamki adresi Korgan 

ilçesi oldu.İftar yapılmadan önce pazar meydanına gelen Başkan Enver Yılmaz, alanı gezerek vatandaşlar ile bir süre sohbet etti. İftar sonrasında iseKorganlılarahitaben bir konuşma yaparak, ilçede gerçekleştirilen ve planlanan projeler hakkında bilgiler verdi.

Başkan Enver Yılmaz konuşmasında şunları söyledi:

30 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILACAK…

Büyükşehir Belediyesi olarak sadece iki yıllık süre içinde Korgan ilçemize başta su arıtmamız olmak üzere yaklaşık 9 milyon liraya yakın bir yatırım yaptık ve fiilen de yatırımlarımız devam ediyor.

Yine Büyükşehir Belediyesi olarak Korgan, Tepealan yolu başta olmak üzere, sıcak asfalt kaplayacağımız alanlar dâhil tam 30 milyon liralık yolumuza başladık. İnşallah Korganımızın ulaşım ve yola ilişkin mağduriyetini de gidermiş olacağız.

Korgan Belediyemizin bütçesi yıllık 8 milyon lira iken, biz bir yıllık süre içinde Korgan ilçemize ulaşımda ve suda yaklaşık 30 milyon liranın üzerinde yatırım yapıyoruz. Dolayısıyla bu meydanlarda konuştuklarımızı, sözümüzü yerine getirmenin rahatlığı içindeyiz; ama bu sene iklim şartlarından kaynaklı havanın yağmurlu gitmesinden dolayı birtakım olumsuzluklarımız da oldu. Biz Nisan ayı itibarı ile havanın açacağının ve asfaltı dökeceğimizin hesabını yaparken, Temmuz ayına girdiğimiz halde maalesef hava muhalefetinden kaynaklanan sebeplerle ihalesini yapmamıza, yer teslimini ve tüm müteahhit işlemlerini gerçekleştirmemize rağmen bir türlü asfalt işlemlerine başlayamadık. Ama önümüzdeki günlerde havanın açmasıyla birlikte alt yapısı biten bölgelerde ve mahallelerimizde üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.

BİZİM SİZE ŞÜKRAN VE TEŞEKKÜR BORCUMUZ VAR…

Sizden şimdiye kadar ne talep ettiysek hepsini verdiniz. Bizim size şükran ve teşekkür borcumuz var. Bu mübarek Ramazan ayında bu şükranımızı, bu teşekkürümüzü hem gerçekleştirelim hem de orucun faziletini sizlerle beraber idrak edelim, orucu birlikte açalım diye Korgan ilçemizde olduğu gibi on dokuz ilçemizde de iftar programını yapıyoruz.

Dün Altınordu ilçemizdeydik, bugün Korgan’dayız. Allah izin verirse yarın Kumru ilçesinde olacağız. Şu aşamaya kadar on bir ilçemizde iftar programlarımızı gerçekleştirdik. Bundan sonra da daha büyük yerleşim yerlerinde diğer iftar programlarını gerçekleştireceğiz.

BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ SİZLERSİNİZ…

Milletimiz ne karar verdiyse başımızın üstünde yeri var dedik. Milletimizin kararını doğru okuyoruz dedik ve sizlerle beraber halkımızın içinden de hiçbir zaman ayrılmadık ve ayrılmayacağız. Bizim en büyük gücümüz sizlersiniz. Çıktığımız bu yolculukta da sağlık ve huzur içinde bu yüce millete hizmet edebilmek en önemli görevimiz ve misyonumuz. Bu çerçevede her zaman geldiğimde gönül rahatlığıyla içimi paylaştığım, rahat bir şekilde sokağında gezdiğim, beldelerinde ve mahallelerinde özellikle muhtarlarımız ve sivil toplum örgütlerimizle gönül rahatlığıyla diyaloğa girebildiğimiz bu güzel, nezih ilçemiz Korgan’da sizlerle beraber olmanın mutluluğunu tekrar yaşıyorum. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin diyorum. Rabbimin sağlık ve huzur içinde sizleri ve bizleri nice ramazanlara kavuşturması temennisiyle iftarınızı, ramazanınızı tekrar tebrik ediyorum.

Konuşmanın ardından Başkan Enver Yılmaz,Ordu Büyükşehir Belediyesi kültür yayınlarını ve dini kitapları çocuklara dağıttı. İftar programının sonunda Hacivat-Karagöz gösterisi yapıldı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar