ÇALIŞAN GAZETECİLER SABAH KAHVALTISINDA BULUŞTU

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Ordu ilinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

info@karadenizekonomi.com / 11.01.2017

ÇALIŞAN GAZETECİLER SABAH KAHVALTISINDA BULUŞTU

Anemon Hotel’de Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlendiği “Çalışan Gazeteciler Günü” kutlama etkinliğine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Murat Yürekli, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu Radyo Televizyon Gazeteciler Dernek Başkanı Birol Yılmaz, Ordu İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Bahtiyar Kahveci ve Ordu’da görev yapan birçok gazeteci katıldı.

Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak basının demokrasinin temeli olduğunu söyledi. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sırasında basının özverili çalıştığına vurgu yapan Vali Balkanlıoğlu, “Siz basın mensuplarımız sayesinde dünyada güzel birçok şey yapılıyor” diye konuştu.

VALİ BALKANLIOĞLU, “BİLGİ ALMA HAKKINI YERİNE GETİRİYORSUNUZ”

Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Basının eleştiri yönü de olacak. Halktan gelen talep ve şikâyetleri sayfalarında yansıtacaklar. İletişim köprüsü olan basın sayesinde televizyonlarımızı açıyor, radyomuzu dinliyor, gazetelerimizi okuyor ve dünyanın dört bir yanından haberdar oluyoruz. Savaş muhabirlerimiz, çatışmaların arasında kalıp şehit olan, rehin alınan, kaçırılan ve öldürülen gazetecilerimiz var. Bizlere haberleri ulaştırmak için zor şartlar altında fedakârca çalışıyorlar. Halkımızın bilgi alma hakkını yerine getiren basın mensuplarımızın emeğinin karşılığını bazen alamadığı durumlar da olabiliyor” dedi ve tüm basın mensubunun “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutladı.

BAŞKAN YILMAZ, “BİZİM MESAİ ARKADAŞLARIMIZSINIZ”

Başkan Enver Yılmaz yaptığı konuşmada 10 Ocak’ın ayrıca “İdareciler Günü” olarak ta kutlandığını hatırlatarak, “Bu vesileyle tüm idarecilerin de gününü kutluyorum. Basın mensuplarımız bizlerin mesai arkadaşı. Ordu’daki yatırımlarımızın basın ve medya olmadan kitlelere duyurulması ve ulaştırılması hususu elbette çok ciddi bir sorun olacaktır. Basın mensuplarımızın büyük zorluklarla mücadele ettiğinin bilinci içerisindeyim. Yerel yöneticiler olarak bizler de, elimizden geldiği kadar Basın İlan Kurumunun vermiş olduğu kategoriler çerçevesinde yerel basınımıza her alanda destek vermenin gayreti içerisindeyiz. Daha önceki dönemlerde farklı gruplar tarafından bu tür toplantılar yapılıyordu. Büyükşehir Belediyesi olarak, Sayın Valimiz ve Altınordu Belediyemizle birlikte tüm basın mensuplarını tek çatı altında toplayacak bir organizasyona ev sahipliği yapalım dedik. Bugün burada ilçelerimizde bulunan basın mensuplarımızla birlikte kamu olarak böyle bir program yapmayı tercih ettik” diye konuştu.

Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesince düzenlenen “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kutlama etkinliği, programa katılan basın mensuplarına günün anısına hazırlanan hediyelerin takdim edilmesinin ardından, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar