Çambaşı’nın yıldızı parlayacak
Çambaşı Turizm A.Ş ile Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORBEL A.Ş. tarafından Çambaşı Kayak Merkezi’nin hemen yanında 49 yıllığına kiralanan arazi üzerinde inşaa edilecek turistik otelin temeli önümüzdeki aylarda atılacak.
info@karadenizekonomi.com / 25.02.2019
Çambaşı Turizm A.Ş ile Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraki ORBEL A.Ş. tarafından Çambaşı Kayak Merkezi’nin hemen yanında 49 yıllığına kiralanan arazi üzerinde inşaa edilecek turistik otelin temeli önümüzdeki aylarda atılacak.
Turistik otel projesi 2010’de bitecek
ORDUSİAD adına yatırımın yöneticiliğini yapan işadamı Cem Şenocak, “Kayak merkezi Karadeniz’in yıldızı olacak” dedi.
ORDUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Çambaşı Turizm A.Ş’nin yöneticisi olan İşadamı Cem Şenocak, Çambaşı turistik otel projesine ilişkin bilgiler verdi. Şenocak Ordulu işadamı, sanayici ve girişimcilerin güç birliği projesi olarak, yeni işbirliklerine emsal teşkil etmesi için plânlanan yatırımın kayak merkezi ile entegre olarak faaliyete geçeceğini söyledi.
Otel 2020’de bitecek
Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntıların benzer projeleri geciktirdiğini, bu yüzden yatırıma başlama ve bitiş sürecine ilişkin gecikmeler yaşandığını kaydeden Şenocak, “Öncelikle başlangıç hedefimiz bu senenin mart, nisan ayları. Değerli mimar arkadaşımız Ahmet Tezcan projeye son şeklini verdi. Ruhsat için çalışma yapıyoruz, en geç iki ay içinde ruhsatımızı alacağız. Mart, nisan aylarında temel atma ve karkas çalışmasına başlayıp, peşinden yılsonuna kadar karkası bitirmeyi hedefliyoruz. 2020’de de otelin tamamını bitirmek istiyoruz” diye konuştu.
Karadeniz’de böyle bir kayak merkezi yok.
Çambaşı’nda halen kış sezonu için turistik özelliği olan, kaliteli ve sağlıklı konaklama tesisinin olmadığını kaydeden Şenocak, ORBEL’in projeye dahil olması ile kayak merkezinde ilk kez bu yıl ziyaretçilere iyi bir hizmet sunulduğunu söyledi.
Şenocak şunları söyledi: “ORBEL de işin içine girdikten sonra 12 -14 odalı bir yer açıldı ve bir kafeterya açıldı. En iyi hizmeti bu sene verebildi. Karadeniz’de böyle bir yer yok. Buranın sadece kayak oteli olarak görülmemesi gerekiyor. Biliyorsunuz bizim yurtdışında ya da ülkenin farklı yerlerinde yaşayan çok sayıda gurbetçimiz var. Gurbetçiler geldiğinde o bölgede arazi anlaşmazlıkları çıkar. Yer kavgası, mal kavgası değişik menfaat kavgaları çıkar. İki gün sonra kavgadan, gürültüden bıkan insanlar Antalya’ya, Ege’ye kaçar. Gurbetçilerimize de cazip gelecek şekilde farklı aktivitelerle orayı değerlendireceğiz. Güzel bir göletimiz var. Gölet çevresinde değişik aktiviteler, geziler, ata binme, atıcılık gibi değişik etkinliklerle Çambaşı yaylasını cazibe merkezi haline getirmemiz mümkün. Kar kalitesi de çok iyi. Bu senede bu göründü ki kar uzun süre kalabiliyor. Ayrıca yapay kar sudan yapılıyor ve su da hemen yanımızda. Suyu havaya püskürttüğümüzde suni kar oluşuyor. Böyle bir avantajı var. Otelimizin özelliği kayak merkezinin içinde olması, müşteri ayağına kayağı takıp otelin önüne gelecek, oradan telesiyeje inebilecek. Biz böyle bir yer tercih ettik. Dernek olarak 6 yıl uğraştık şimdi sonucunu almış olacağız.”
Helikopter ve teleferik projesi var
“Tabi bir yol problemimiz var yol problemi de bizim otelle aynı zamanda tamamlanacağını düşünüyorum. Biz de bu kayak merkezini cazip kılan Ordu kayak tesisini havaalanına ve denize en yakın kayak merkezi olarak biliyoruz. Bunun dışında bir helikopter, taksi düşüncesi var otelimiz bittikten sonra. Valiliklerle, siyasilerle görüştük destek alarak yapılabilecek bir şey. Oraya bir teleferik düşünülüyor teleferiğin maliyeti çok çok daha yüksek. Biraz çok büyük bir hayal gibi ama havaalanından kayak merkezine taksi helikopter çok kolay mümkün dünyanın farklı yerlerinde basit şeyler. Ordu için biraz lüks fantezi gibi görünüyor ama o kadar zor şeyler değil. Mesela havaalanından Turnasuyu üzerinden de bir ek yol projesi de mümkün. Bunun biz siyasilerle, valiliklerle de devamlı görüşüyoruz. Çambaşı yolunu kısaltan Turnasuyu üzerinden yolu kısaltan bir şey mümkün. Yolların birbirine bağlanmasıyla olacak bir şey ve bu önümüzdeki yıllarda konuşulacak şeyler.”
Kayağı gençlerimize öğretmeliyiz
“Tanıtım amaçlı etkinliklerimiz var. Ben kendi çevremden bir okulu oraya götüreceğim. İş adamları veya kurumlar bunları yapabilir. Eğitim kurumları bunları yapabilir. Kayağı gençlerimize öğretmemiz çok önemli. Benim birkaç tane kayak merkezi gezim oldu. Tabi ki oraların çok önce bizden başlangıcı. Oralarda tesisleşme bize göre mükemmel. Ama hedefimiz 5-10 yıl sonra bir Erzurum’u yakalayabiliriz. Kayseri’de 30-35 tane otel görmüştüm. Her otelin kendine ait telesiyejleri var. Bunlar orada çok gelişmiş turizm anlamında kayak tesisi ve bizim yapacağımız otelle birlikte çok çok önemli Ordu’ya çok şey katacak.” ASEL GÜRSOY/KARADENİZ EKONOMİ