Çambaşında Festival Var

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Kabadüz Belediyesinin ortaklaşa gerçekleştireceği geleneksel ‘11.Çambaşı Kar Festivali’ 30-31 Ocak tarihlerinde Çambaşı Yaylasında gerçekleştirilecek.

info@karadenizekonomi.com / 25.01.2016

Çambaşında Festival Var

11.Çambaşı Kar Festivali ile ilgili bir açıklama yapan Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, “Bu yıl 30-31 Ocak 2016 günlerinde 11.'sini düzenleyeceğimiz Çambaşı kar festivaline tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Düzenleyeceğimiz Çambaşı Kar Festivalinde Tuğrul Şan, yerel sanatçılarımızın konserleri, Off Road yarışları, kar güreşleri, kayak yarışları, amatör kızak yarışları, el sanatları sergisi ve meşale gösterisi yapılacaktır. 

Ayrıca tüm ekiplerimiz bugün olduğu gibi festival günüde karla mücadele çalışmalarını en etkin bir şekilde sürdürecektir. Bu noktada kar festivalimize katılacak olan hemşerilerimizin araçlarını zincirsiz yola çıkmaması konusunda bilgilendirmek isterim. Ordu Büyükşehir Belediyemi ile Kabadüz Belediyemizin ortaklaşa gerçekleştireceği geleneksel 11.Çambaşı Kar Festivali 30-31 Ocak tarihlerinde Çambaşı Yaylamızda çok güzel bir şekilde gerçekleşecektir” dedi.

Okulları 2015-2016 yılı birinci yarıyıl tatiline girmesi dolayısıyla açıklama yapan Başkan Kaya, “Anaokulu, ilk-orta ve lise okullarımızda birinci dönem yarıyıl tatiline girilirken öğrencilerimizin karnelerini iyi-kötü ceza anlayışı ile değerlendirmemeliyiz. Başta öğrencilerimiz olmak üzere Öğretmenlerimizin ve Velilerimizin göstermiş oldukları üstün ve gayret çalışmaların semeresinin alındığı 1. Yarıyıl tatili başlarken Velilerimizin öğrenci başarılarını değerlendirirken nedenini araştırıp, karnenin durumu ile çocuğun zekâ seviyesi ve kişilik özellikleri eşleştirilmemelidir” diye konuştu.

Öğrencinin özgüvenini kıracak söz ve davranışlardan kaçınılması gerektiğini söyleyen Kaya, “Bunun yerine çocuğun içinde bulunduğu şartlar araştırılmalı, zayıf karneye nelerin sebep olduğu araştırmalı ve bunların giderilmesi gereken çalışmalar yapmalıdır. Öğrencinin özgüvenini kıracak söz ve davranışlardan kaçınarak gelecek dönem derslerindeki başarısını yükseltmek için iş birliği yapacağımızı hissettirmeli, çocuğun özgüvenini sarsmamalıyız, diğer öğrencilerle kıyaslamamalıyız, öğrencinin karnesinin nasıl olursa olsun, onu sevdiğimizi, değer verdiğimizi gerçekçi bir şekilde göstermeliyiz.

Çocuklarımızın okul başarıları sadece kendilerini ve ailelerini değil bütün eğitim camiasının ve ülkemizi ilgilendirmesi bakımından üzerinde dikkatle eğilmemiz gereken bir husustur. Öğrencilerimizin karne notlarının sadece onların eğitimdeki başarısını değil genel olarak hepimizin bu konudaki çabalarımızın sonuçlarını göstermektedir. Çocuklarımızın eğlenmesi, dinlenmesi ve yeni döneme enerjik başlaması için tatil iyi değerlendirilmelidir. Karne gününde hepinizi kutlar tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin sağlıklı, güzel bir tatil geçirmesini dilerim” şeklinde konuştu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar