Ceviz ve fındık yağ hücrelerinin metabolik profilini iyileştirebilir

Communications Biology dergisinde yayınlanan çalışma, ceviz ve fındık gibi bazı kuruyemişlerin yağ hücrelerinin metabolik profilini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini gösterdi.

info@karadenizekonomi.com / 18.09.2019

 Ceviz ve fındık yağ hücrelerinin metabolik profilini iyileştirebilir

Communications Biology dergisinde yayınlanan ve INC tarafından finanse edilen yeni bir çalışma, ceviz ve fındık gibi bazı kuruyemişlerin yağ hücrelerinin metabolik profilini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini gösterdi. Çalışma ayrıca bu kuruyemişlerin yeni anti-inflamatuar işlevlerini ortaya çıkardı. Bu çalışma, ceviz ve fındıktan izole edilen nanoveziküller (hücreden hücreye iletişimde ortaya çıkan oyuncular) tarafından yönlendirilen miRNA'ları (gen ekspresyonunun düzenlenmesinde yer alan küçük nükleik asitler) karakterize ederek ve yağ hücrelerindeki inflamatuar ve metabolik profil üzerindeki etkilerini test etmiştir. Çalışmanın baş araştırmacısı ve Roma Üniversitesi "Tor Vergata" bölümünde araştırmacı olan Dr. Lettieri Barbato şöyle ifade etti; "Araştırmamız; kuruyemiş nükleik asitlerinin yüksek biyoyararlanım ve anti-inflamatuar etkileri sayesinde obeziteye bağlı metabolik hastalıkların gelişimini azaltabileceğini tespit etti.”

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar