‘’Çiftçiler tarım sektöründeki gelişimi yakından görmeli’’

Samsun'da TÜYAP tarafından düzenlenen 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nda yeni mahsul fındıkların ve pirincin sergilendiği, organik ve yöresel ürünlerin yer aldığı stantlara fuar ziyaretçileri büyük ilgi gösterdi.

info@karadenizekonomi.com / 27.09.2019

‘’Çiftçiler tarım sektöründeki gelişimi yakından görmeli’’

Ayvacık standındaki yöreye özgü düzenlenen köşede oturan Vali Kaymak, İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde saklanan ve Cumhuriyet'in kurulduğu günden bugüne kadar taşınan, kültürümüzü yansıtan tarihi ürünleri inceledi. Terme Ziraat Odası Başkanlığı'nın standında ise kabak, fındık, mısır unu, pirinç ve kestane balı sergilendi. Ayvacık Ziraat Odası standında kestane balı, fındık, ceviz, başalan fasulyesi, şeker pancarı pekmesi, acuk ekşisi ,elma pekmezi ,yöresel meyveler, aşlık, mısır unu ve toraman ekmeği sergilendi. Diğer yandan stantta yer alan Ayvacıklı İsmet Yazıcı, Çınar ve Kayın ağacından yaptığı organik oyuncaklar da büyük ilgi gördü.

‘’Ayvacık organik bir ilçe’’

Ayvacık organik bir ilçe. Yöresel ürünlerimizi ve lezzetlerimizi fuarın ziyaretçilerine ikram ediyoruz, tanıtıyoruz diyen Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, ‘’Tüm çiftçilerin bu fuarı görmesi gerekiyor. Yeni nesil tarım aletleri, teknolojiler, tohumlar, sulama sistemleri gibi tarımla alakalı aklınıza gelebilecek her şeye bu fuarda ulaşabilirler" ifadelerini kullandı.

‘’Çiftçi tarım sektöründeki gelişimi yakından görmeli’’

İlçemizde son dönemde hasadı yapılan fındık ve pirinç başta olmak üzere yöresel tarım ürünlerinin tanıtımını yapıyoruz şeklinde konuşan Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, ‘’Yerli ve yurt dışından fuara gelen temsilcilerle standımızda sohbet edip, ürünlerimiz hakkında bilgi veriyoruz. Hafta sonunda daha fazla yoğunluğun olacağını düşünüyoruz. Çiftçilerimiz mutlaka bu fuara katılarak, tarım sektöründeki yenilikleri ve gelişimi yakından tanımalı, görmeli" dedi.

Ayvacık Ziraat Odası standını Samsun Valisi Osman Kaymak, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, ilçe belediye başkanları ve ilçe ziraat odası başkanları ziyaret ederken çiftçiler de ilgi gösterdi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar