DOKAP 2015 Başvuruları Başladı

Başvurular 31 Mart 2015 tarihinde de sona erecek..

info@karadenizekonomi.com / 23.02.2015

DOKAP 2015 Başvuruları Başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, DOKAP kapsamında yeni ahır/ağıl inşaatı ve ahır/ağıl tadilatı başvurularının 09 Şubat 2015 tarihi itibariyle başladığını ve 31 Mart 2015 tarihinde de sona ereceğini duyurdu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, DOKAP kapsamında yeni ahır/ağıl inşaatı ve ahır/ağıl tadilatı başvurularının 09 Şubat 2015 tarihi itibariyle başladığını ve 31 Mart 2015 tarihinde de sona ereceğini duyurdu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Proje ile ilgili her türlü bilgi ve doküman için İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat edilmelidir. Tebliğ kapsamında yeni ahır/ağıl inşaatı ve ahır/ağıl tadilatı yapmak isteyen yatırımcılar hazırlayacakları başvuru dosyası ile birlikte İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuru yapmalıdır” denildi.
Doğu Karadeniz Projeleri (DOKAP) kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında 2015/4 sayılı tebliğin 30 Ocak 2015 tarihinde yayınlandığını belirten İl Müdürlüğü, şu bilgileri verdi: “İlgili tebliğ kapsamında Uygulama Rehberi 06 Şubat 2015 tarihinde bakanlığımız ’http://www.tarim.gov.tr/HAYGEM/’ adresinde yayımlanmıştır. DOKAP çalışmaları yeni tebliğ ve uygulama rehberi çerçevesinde yürütülecek ve buna göre proje başvuruları Ocak, Şubat ve Mart aylarında tüm yıl için bir defada alınacaktır. Bakanlığımızın 06 Şubat 2015 tarih ve 1793 sayılı yazısında, 2014 yılında damızlık boğa ve koç taleplerinin oldukça fazla olması, taleplerin karşılanmasında yeterli damızlık materyalin temin edilememesi ve Bakanlığımızca 2015 yılı içinde bütçe planlaması yapılması gerektiği için ikinci bir talimata kadar damızlık boğa ve damızlık koç/teke talepleri alınmayacağı, sadece yeni inşaat ve tadilat başvuruları alınacağı bildirilmiştir.”
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar