DOKAP’TAN ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ FINDIK BAHÇELERİNE ÇÖZÜM PROJESİ

Fındıkta Akıl Toplantısı!

info@karadenizekonomi.com / 9.04.2016

DOKAP’TAN ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ FINDIK BAHÇELERİNE ÇÖZÜM PROJESİ

Doğu Karadeniz Bölgesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP), tarafından yürütülen DOKAP Eylem Planının Ekonomik Kalkınma Ana Ekseninde Tarım Alt Sektöründe EK.1.7. sırasında yer alan “ fındık ürün ve kalitesi arttırılacaktır” eylemi doğrultusunda ekonomik ömrünü tamamlamış fındık bahçelerinin hızlıca yenilenebilmesi için model etüdü yapıldı.

Fındıkta aflatoksin oluşumunun engellenmesi için hasat, harman ve kurutma teknolojileri araştırılması için , bölgedeki paydaşların katılımıyla Perşembe günü DOKAP BKİ Merkez Binasında bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Ordu Üniversitesi Rektörlüğü, Trabzon İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, Giresun İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, Samsun İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Müdürlüğü, Ordu İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Fiskobirlik Genel Müdürlüğü, Giresun Ziraat Odası, Altınordu Ziraat Odası Başkanlığı, Giresun Ticaret Borsası, Giresun Ticaret Ve Sanayi Odası katılım sağladı.

Toplantı DOKAP BKİ Ekonomik Kalkınma ve Proje Uygulama Koordinatörü Şeref DEMİR’in proje sunumundan sonra Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin KARAN, Fiskobirlik Kooperatifler Müdürü Osman MAZLUM, Fındık Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Aysun AKAR, Giresun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet ANGIN, Trabzon Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit GÜLBAY, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin TONKAZ, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şevket Metin KARA, DOKAP BKİ Başkanı Sayın Ekrem YÜCE’nin yaptıkları konuşmaların ardından proje paydaşlarının görüşlerinin alındığı bölüme geçildi.

Toplantı Başkanımız Sn. Ekrem YÜCE’nin bütün katılımcılara teşekkür ettiği kapanış konuşmasıyla son buldu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar