Eğitim Araştırma Hastanesine EVET Hastanelerin Birleştirilmesine HAYIR
Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, Ordu Tabipler Odası tarafından başlatılan 1000 Günde 1000 Yataklı Hastane kampanyasına sert tepki gösterdi.
info@karadenizekonomi.com / 21.11.2016
İnanlı, Vatandaşlarımız devlet hastanelerinde işlemlerini daha kolay yapıp, en kısa sürede sonuca ulaşırken, Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldığı zaman işlemler için günlerce beklemek zorunda kalacaktır. Bu durum, vatandaşlarımızda memnuniyetsizliğe sebebiyet verecektir dedi.
Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr. Özgür Enginyurtun Ordu Devlet Hastanesi ile Eğitim Araştırma Hastanesinin tek çatıda toplanması ve başlattıkları 1000 Günde 1000 Yataklı Hastane kampanyasına tepkiler devam ediyor. Son olarak ise bu kampanyaya Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı tepki gösterdi. Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, Ordu Devlet Hastanesinin ve Ordu Eğitim Araştırma Hastanesinin Birleştirilmesi İlimizde tüm
hastanelerin tek çatı altında toplanarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması hem vatandaşlarımız için hem de çalışanlar için mağduriyetler doğuracaktır. Bu model bazı illerimizde denenmiş ve tespit edilen yanlışlıklardan dolayı bu yanlış uygulamadan dönülmüştür.
TEDAVİ İMKANI OLMAYAN HASTALARIN SEVK EDİLDİĞİ YER
Vatandaşlarımız devlet hastanelerinde işlemlerini daha kolay yapıp, en kısa sürede sonuca ulaşırken, Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldığı zaman işlemler için günlerce beklemek zorunda kalacaktır. Bu durum, vatandaşlarımızda memnuniyetsizliğe sebebiyet verecektir. Eğitim ve Araştırma Hastaneleri 3. basamak hastaneler olup, devlet hastanelerinde tedavi imkanı olmayan hastaların sevk edildiği yerlerdir. Vatandaşlarımız en küçük rahatsızlıklarında bile günlerce sıra beklemek zorunda kalacak, devlet hastanelerindeki gibi teşhis ve tedavi sürecini kısa sürede sonuçlandıramayacaktır.
HASTANELER BİRLEŞTİ AMA VATANDAŞ MEMNUN KALDI
Bu da, vatandaş memnuniyetsizliğini artıracaktır. Bolu ilinde yaklaşık 3 yıl önce Eğitim ve Araştırma Hastanesi çatısı altında tüm hastaneler birleştirilmiş ve sonrasında ise vatandaşlardan gelen memnuniyetsizlikler sebebiyle 2. basamak bir devlet hastanesi tekrar açılmıştır.
HASTANE OLARAK AÇILMASI DAHA MANTIKLI OLACAKTIR
Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, aynı zamanda öğrenci yetiştirme, ihtisas yapma yerleridir. İlimizde açılmak istenen Eğitim ve Araştırma Hastanesinin artı ve eksileri göz önünde bulundurularak tek çatı altında değil ayrı bir hastane olarak açılması daha mantıklı olacaktır. Ordu büyükşehirdir ve çevre illerle beraber büyük bir nüfusa hitap edecek olan hastanenin sadece Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak açılması ileride doğacak sorunlar yumağını da beraberinde getirmiş olacaktır.
ORDUNUN BİR BEŞ YIL DAHA KAYBETTİĞİ DİKKATE ALINMALI
Daha önceki süreçlerde ilimizde Şehir hastanesi planlanmış ancak ihtiyaç duyulan arsa temin edilemediği için Ordulu vatandaşlar yaklaşık beş yıl hastane beklemiş, ancak 450 yataklı bir hastanenin sığacağı kadar bir arsa temin edilebilmiştir. Bu arsa üzerine proje ihalesi tamamlanmıştır. İlimizin yatak ihtiyacı göz önüne alındığında mevcut planlanan 450 yatak olan hastanenin 3. basamak olarak yeterli olacağı ve hasta yoğunluğu olan ihtiyaç duyulan 2. basamak hastanenin de proje ve yapım ihaleleri tamamlanarak, inşaat aşamasına kadar gelmiş olduğu, ilimizin bir beş yıl daha süre kayıp ettiği göze alındığında ivedi olarak ihtiyacın yadsınamaz bir gerçek olduğu ortadadır.
ORDU İLİNDEKİ SORUNUNU ÇÖZECEK
Şu an mevcut haliyle, ilimizde planlanmış bir adet üçüncü basamak hastane ve bir adet de yapımı ihalesi aşamasında ikinci basamak hastane yerleriyle birlikte hazırdır. Bu projenin hayata geçirilmesi toplam yatak kapasitesi ile Ordu ilindeki sorununu çözecek ve esas görevi akademik personel yetiştirmek, bilimsel araştırma yapmak olan, sağlığımızı emanet edeceğimiz geleceğin doktorları ve sağlık personelleri yetiştirecek olan üçüncü basamak sağlık tesisimizin ihtiyaçlarını görecektir.
HALKIMIZIN TEDAVİ İÇİN İL DIŞINA GİTMESİNE GEREK KALMAYACAK!
Aynı zamanda hazır olan, yapımı ihale sürecindeki; vatandaşlarımızın yaklaşık bir buçuk yıl gibi kısa zamanda kavuşabilecekleri yılların özlemi Ordu devlet hastanesi de ilin ivedi ihtiyaçlarını ortadan kaldıracaktır. Sonuç olarak; Ordu şehir merkezinde, vatandaşların kolay ulaşabileceği, çevreyolu bağlantısı olan ve otopark sorunu olmayan (katlı otoparkı mevcut) Ordu Devlet Hastanesi ve ilimizin yıllardır özlemle beklediği diğer büyükşehirler gibi hak ettiği nitelikli akademisyenlerin bulunduğu, halkımızın il dışına tedavi için gitmesine gerek kalmayacak. Her türlü ileri tanı tedavinin yapılabildiği, şehrimizi tercih etmek isteyen hocalarımızın da gurur duyacağı 3. basamak bir sağlık tesisine (Eğitim Araştırma Hastanesi) de kavuşmuş olacağız.
GRİPLE VAKİT KAYBETMEYECEKLER
Böylece değerli akademisyenlerimizin üst solunum yolu enfeksiyonu dediğimiz grip ve nezle gibi ve benzeri bir çok vakaya zaman ayırmaktansa, yıllarca Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlere sevk olan felç hastalarının rehabilitasyonu, kanser hastalıklarının ileri düzey tedavisi (radyoterapi), kanser hastalarının tanısında kullanılan pet CT gibi ileri teknolojiler ile obezite cerrahisi, saç ekimi, özellikle estetik ve rekonstrüktif el mikro cerrahisi hatta uzuv kayıplarına müdahale edilebilir, nitelikli işlere zaman ayırabileceklerdir. Amaçları farklı olan üçüncü basamak ve ikinci basamak hastanelerin çalışanlarının da; bir arada çalışmaktan kaynaklanan çatışmaların önüne geçilecektir diye konuştu.