Ferrero'den fındık bahçelerine yatırım..

Bu yılın da Fındık İhraç Rekortmeni Oltan Gıda..

info@karadenizekonomi.com / 12.01.2015

Ferrero'den fındık bahçelerine yatırım..

Oltan Fındık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Veli Oltan; "Ferrero verim ve kaliteyi arttırmak için önemli projeler uygulayacak."

Dünya devi İtalyan Ferrero firmasına satılan, fındık ihraç rekortmeni Oltan Gıda A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Veli Oltan, Ferrero'nun iyi tarım uygulamalarına ağırlık vereceğini belirterek, "Fındıkta verim ve kalitenin arttırılması için çalışmalar yapacağız" dedi.

Ferrero ile ülkemizin fındık dikim sahalarında verimi ve kaliteyi artırmak için çok önemli projeleri hayata geçireceklerini belirten Orhan Veli Oltan, 2009'da hayata geçirilen serbest piyasa ekonomisinin sektörü her alanda olumlu etkilediğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Serbest piyasada haksız rekabet ortadan kalkıyor. Fiyatlar arz talebe göre oluşuyor. Dün ya da bugün, piyasada oluşan fiyatlara herkesin saygı duyması gerekir. Devlet fındık üreticisini dekar başına prim vererek destekliyor. Bu primlerin verim ve kaliteyi arttırmaya yönelik olarak düzenlenerek uygulanması sürdürülmelidir. Üretici bilinçlendirilerek, desteklerin gübreleme ve ilaçlamada kullanılması sağlanmalıdır. Hedef üreticinin ekonomik olarak desteklenerek, bahçelerde verim ve kalitenin de arttırılması olmalı, tüm plan ve projeler de bu ideale göre yapılmalıdır. Ferrero bu hedefe yönelik çalışmalar yapacaktır."

ETİKETLER; Ferrero Oltan Fındık
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar