Fındık Borsası Yeni Sezona Hazır

Üreticilerin uzun süredir beklediği fındık borsası ve Lisanslı depolar yakında faaliyete geçecek. Yeni sezon için tüm hazırlıklarını tamamlayan borsa, Ağustoss ayında alımlara başlayacak. GTB Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu, konuya ilişkin çeşitli

info@karadenizekonomi.com / 14.06.2017

Fındık Borsası Yeni Sezona Hazır

Üreticilerin uzun süredir beklediği fındık borsası ve Lisanslı depolar yakında faaliyete geçecek. Yeni sezon için tüm hazırlıklarını tamamlayan borsa, Ağustoss ayında alımlara başlayacak. GTB Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu, konuya ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu tarafından yapılan açıklamada, Ağustos ayında alımlara başlayacak olan Fındık Borsasının Türkiye’de ilk olduğuna dikkat çekildi. Borsanın işlemlere başlaması için alt yapı çalışmalarının tamamlandığını, projenin her yönüyle hazır olduğunu kaydeden Yanıkoğlu, depolarında ürünler için hazır hale getirildiğini belirtti.

İşlemler elektronik ortamda yapılacak

Alım döneminin başlaması için gün saydıklarını ifade eden Yanıkoğlu, Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası projesinin Ağustos ayı itibariyle hizmete gireceğini açıkladı. Yanıkoğlu, alım ve satım işlemlerinin elektronik ortamda yapılacağını ve ürün fiyatlarının da burada tespit edileceğini kaydederek, ürün kalitesinin laboratuvarda inceleneceğini, onaylanan ürünlerin salonlarda satışa çıkacağına dikkat çekti.

Yanıkoğlu, “Bu projenin eksiksiz ve istediğimiz performansa ulaşması adına ciddi çalışmalar yaptık ve çalışmaların sonunda geldik. Artık Ağustos ayı ile birlikte işlemlere başlamayı bekliyoruz. İki aylık süreçte ise tanıtım ve eğitim seminerlerine ağırlık vereceğiz. Fındık üreticisine fındık borsasının artılarını aktaracağız. Projemiz kapsamında fındık üreticileri yanında, tüccarlar içinde ayrı eğitim programlarını hayata geçireceğiz. Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası dahilindeki işlemler hakkında fındık tüccarlarına geniş bir bilgi verecek, işlemlerin nasıl yapıldığına dair tüm bilgileri kendilerine aktaracağız” şeklinde konuştu.

Yanıkoğlu açıklamasında projenin üreticiye büyük katkı sağlayacağının altını çizerken, fındık üreticisinin alım satım yanında proje dahilindeki lisanslı depolara ürünlerini teslim edebileceğini de sözlerine ekledi.

Açıklamada proje dahilindeki lisanslı depolarda alım satım işlemi yapılmayacağı da kaydedildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar