Fındık İçin Kar Yağması Lazım

Yeni Yılla Birlikte Her Yıl Fiyatta Hissettiğimiz Düşüş Bu yıl Yaşanmadı

info@karadenizekonomi.com / 25.12.2014

Fındık İçin Kar Yağması  Lazım

Fındık fiyatlarının 14 TL seviyelerinde bulunduğunu belirten Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci yeni yıldaki fındık fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci, yılbaşı tatilinin başlamasının fındık fiyatlarını beklendiği kadar olumsuz etkilemediğini söyledi.

Demirci “Fındıkta yaşanan rekolte düşüklüğü bu yıl fındık fiyatlarında  görülmemiş rakamlara ulaşmamızı sağladı.Adeta altına dönüşen fındık yeni yıla da iyi başlayacak gibi görünüyor.Fındık ihracatı yapılan ülkeler yeni yıl tatil moduna girmesine rağmen fındık fiyatları 14 TL seviyelerindedir. Geçtiğimiz yıllarda ise yeni yılla birlikte fiyatlarda hissedilir oranda düşüş yaşanırdı. Oysaki bu yıl başında fındık fiyatında bu olumsuz düşüş yaşanmamıştır” dedi.

''Fındığın İhtiyacı Olan Tek Şey Kar''

Gelecek yıl fındık rekoltesinin yüksek olması  şuan ki hava şartlarına bağlıdır olduğunu söyleyen Demirci fındık için kar yağması'nın daha da iyi olacağını ifade etti. Demirci “Geçtiğimiz yıl yaşanan zirai don nedeniyle düşük olan fındık rekoltesinin bu yıl iyi olmasını bekliyoruz. Şuana kadar hava şartları olumlu gitti. Sadece kar yağmasını bekliyoruz. Kar yağması fındığa daha da iyi gelecektir. Bakıldığında fındıkta püs oldukça iyi görünüyor. Şubat ayında çiçeklenmeye başlamasıyla rekolte kendisini belli edecektir. Ancak fındıkta risk zirai don, fırtına ve aşırı sıcaklardır. Şuanda fındığın ihtiyacı, kar yağışıdır” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar