Fındık ihracatı 1 milyar dolar

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, “Trabzon’un fındık ihracatı 1 milyar dolar. Bu rakam şehrimizi üst seviyelerdeki sıralamaya taşımaktadır" dedi.

info@karadenizekonomi.com / 2.01.2017

Fındık ihracatı 1 milyar dolar

TRABZON İLK SIRADA

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, "Fındıktan elde edilen gelir gerçek döviz miktarı olarak yani Trabzon’un yapmış olduğu ihracat 1 milyar dolar. Bu da Trabzon’u gerçek manada yapılan döviz miktarı açısından ilk sıralara oturtturmaktadır. Bu rakam kenti üst seviyelerdeki sıralamaya taşımaktadır" dedi.

PROJE ÜRETİYORUZ

Son yıllarda fındıkta verim ve kalitede bir düşüklük olduğunu dile getiren Başkan Köleoğlu, "Bahçelerde bakım olmadığı zaman hem fındık miktarı azalıyor hem de verim olarak kalite de düşüyor. Bunları göz önüne alarak Trabzon Ticaret Borsası olarak iştigal alanımıza giren fındıkta neler yapabiliriz diye düşündük ve 2013 yılından beri fındıkla ilgili projeler üretiyoruz” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar