Fındık Malezya yolunda

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KİB) önümüzdeki yıl Malezya’ya, fındık ve mamullerini kapsayan sektörel ticaret heyeti gönderecek.

info@karadenizekonomi.com / 21.12.2017

Fındık Malezya yolunda

Malezya ile Türkiye arasında imzalanan serbest ticaret anlaşması kapsamında, 2015 yılı ağustos ayından itibaren Türkiye’den Malezya’ya ihraç edilen fındıklara sıfır gümrük vergisi uygulanıyor. Bu sayede Malezya Türk fındığı için potansiyeli yüksek bir pazar olarak değerlendiriliyor.

KİB bu çerçevede Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da 04-07 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek MİHAS 2018 Fuarı’nda, Malezya’daki potansiyel fındık ithalatçısı firmalar ile Türk firmaları arasında ikili görüşmeler düzenlenmesini ve ülkenin önemli kurum ve kuruluşlarının ziyaret edilmesini hedefliyor. İkili görüşmeler sayesinde Türk fındık sektörü temsilcilerine yeni müşteriler kazandırılarak, bu temsilcilerin Malezya pazarını yerinde incelemeleri amaçlanıyor.

T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın onayı alınması ve yeterli sayıda katılımcı olması halinde 2011/1 sayılı "Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği Hakkında Tebliğ" kapsamında gerçekleştirilecek organizasyonunun katılım bedeli ise kişi başı bin 250 Dolar.

Bu çerçevede, söz konusu ticaret heyetine katılmak isteyen üyelerin, katılım ücretini Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin Vakıfbank Giresun Şubesi’ndeki IBAN No: TR13 0001 5001 5804 8000 7569 07 USD hesabına yatırmaları ve ödeme dekontu ile birlikte, firma talep yazısını doldurarak en geç 29 Aralık 2017 Cuma günü mesai saati bitimine kadar kib@kib.org.tr adresine e-posta ile göndermeleri gerekiyor. 

ETİKETLER; KİB Fındık Malezya
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar