Fındık yağı rekora koşuyor

FİYATLAR RAMAZAN'DA UÇACAK

info@karadenizekonomi.com / 14.04.2015

Fındık yağı rekora koşuyor

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) geçen yıl litresini 6 liradan sattığı fındık yağı, marketlerde yüzde 100’ün üzerinde zamlanarak 20 liraya kadar çıktı.

Mart 2014’te ülkede yaşanan don felaketin etkisiyle 1.1 milyon ton beklenen fındık rekoltesi ise 400 bin tona düştü. Kabuklu fındığın kilosu geçen yıl 4.5 liradan satılırken şimdi 15 liraya ulaştı.

Piyasayı dengeleyici rol oynayan TMO, şu anda yağın litresini 8 liradan satıyor. TMO'nun elindeki fındık yağının bitmesiyle fiyatların daha da artması bekleniyor. TMO’nun elindeki fındık yağının azaldığı bilgisine ulaşan toptancılar, bu durumdan yararlanmak için harekete geçti. Piyasaya fındık yağı vermeyen toptancılar, zincir marketlerin fındık yağı talebini geri çeviriyor.

FİYATLAR RAMAZAN'DA UÇACAK

Fındık yağı fiyatları zeytinyağı fiyatları ile yarışıyor. Her iki üründe de rekolte azlığı fiyatları katladı. Eldeki ürünlerin azaldığı bahar son, yaz başında fiyatların artacağı, Ramazan’la birlikte zirveye ulaşacağı bekleniyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar