Fındıkta Alan Bazlı Desteğe Devam..
''Fındık üreticilerin gelir seviyelerinin düşük olması hem sektörün gelişmesi açısından hemde, genel ekonomi açısından sosyal bir problemdir.Bu yüzden destek ödemeleri son derece önemlidir.'' Tarım sektöründe gelir seviyesinin düşük olmasının iki nedeni
info@karadenizekonomi.com / 23.11.2015
Fındık sektörünün köklü firmalarından Şenocak Fındık Gıda Entegre A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak ''Destekleme ödemeleri üreticimiz açısından çok önemlidir.2009 yılından bugüne üreticimize hükümet tarafından Cumhuriyet tarihinin en yüksek ödemelerini başarılı bir şekilde almıştır''diyerek şu açıklamalarda bulundu.
2009 fındığın milat takvimidir..
Tarım sektörü, konumu gereği, tüm dünya ülkelerinde özel olarak korunan ve desteklenen bir sektördür.Fındıkta bu ürünlerin en başında geliyor.Bu sektörde dünden bu yana bir çok şey değişmiştir.Özellikle 2009 yılından itibaren ülkemiz de fındık fiyatları üreticimizin tutumuna göre oluşmaktadır yani arz ve talebe göre. Türk fındık ihracatcısı sanayicisi olarak üreticimizin çok daha fazla kazandığını görmekten son derece mutluyuz.Rakamlara baktığımızda 2009 yılından itibaren üreticimizin daha iyi kazandığını ülkemize daha fazla döviz girdiğini açıkca görmekteyiz.Fındık üreticimiz bilinçli olduğu sürece üreticimiz daima rahat olacaktır.
Bilinçli üreticiye daha fazla destek..
Türk fındık üreticisi'nin verimlilik konusunda daha bilinçli olmasını istiyoruz.Ayrıca bilinçli üretim yapan üreticimize daha fazla destek verilmesini istiyoruz.Fındık üreticilerine 2015 ürünü için dekar başına 170 lira destek ödemesi yapılacak. Başlayan başvurular 1 Nisan 2016'ya kadar devam edecek. Bakanlar Kurulunun Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği Ödemesine Dair Kararı Resmi Gazetesinde yayınlandı. Buna göre, ruhsat verilen sahalarda fındık yetiştiriciliği yapan üreticilere 2015 yılı ürünü için dekar başına 170 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacak. 2016'da yapılacak ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirilecek ve toplam ödeme tutarının yüzde 0,2'si bankaya hizmet komisyonu olarak ödenecek.