''Fındıkta ilim,bilim ve kaliteyi konuşmalıyız''

Durak''Fındıkta sektöründe değişime ayak uyduranlar kazanacaktır''

info@karadenizekonomi.com / 21.03.2016

''Fındıkta ilim,bilim ve kaliteyi konuşmalıyız''

Durak Fındık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak, ‘Devletimiz fındık sanayini desteklemelidir.2016 fındık sezonu öncesi her sezon olduğu gibi bu sezon öncesinde de her yağan kardan sonra don oldu fındık zarar gördü diyerek  bir nevi manipülasyon yapmaya çalışan bir kesim var. Maalesef fındıkta ilim, bilim ve kaliteyi konuşmamız gerekirken dondan, afetten medet uman bir sektör olduk’ ‘dedi.

Fındık sektörünün köklü firmalarından ve Türkiye’nin fındık sektöründe en büyük yerli firma konumunda olan Durak Fındık A.Ş. yönetim kurulu üyesi Kadir Durak, fındık sektöründe verim ve kaliteyi konuşmamız gerekirken, neredeyse her sezon öncesi don duasına çıkarak gündemi yanlış yöneten kesimlere dikkat çekti ve şunları söyledi.

’Türk fındık sanayicisi, ihracatçısı dünyanın 112 ülkesine fındık ihracatı yaparak ülkemize 3 milyar dolar döviz girdisi sağlamaktadır. Ülkemiz fındık sektöründe büyük bir değişim her açıdan yaşanmaktadır. Bu değişime ayak uyduranlar, kendini yenileyenler ilime ,bilime ve kaliteye önem verenler sektörde hak ettiği yeri almaya devam edecektir. Devletimiz fındık sanayisini desteklemelidir.2016 fındık sezonu öncesi her sezon olduğu gibi bu sezon öncesinde de her yağan kardan sonra don oldu, fındık zarar gördü diyerek kaostan beslenen ve bir nevi manipülasyon yapmaya çalışan bir kesim var. Fındıkta verim ve kaliteyi artırma projelerinin konuşulması gerekirken dondan afetten medet uman bir sektör olduk’ ‘dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar