Fiyat'ın Artmasından Elinde Malı Olanlar Memnun
''Bu fiyat ne üreticiye ne de bizim gibi küçük esnafa yaradı
info@karadenizekonomi.com / 4.02.2015

Fındık fiyatlarındaki yükselişi değerlendiren sanayici Adem Güney; Bu fiyat ne üreticiye ne de bizim gibi küçük esnafa yaradı dedi.
Serbest piyasada 20 lirayı bulan fındık haftaya düşüşle başladı. 50 randıman kabuklu fındık serbest piyasada 18 lira, borsada ise 16 lira 75 kuruştan işlem gördü.
Fiyat'ın Artmasından Elinde Malı Olanlar Memnun

Fındığı Olan Üretici 14-15 Liraya Fındığını Çoktan Sattı
Güney; Zaten bizim bölgemizde üreticinin ürünü olmadı. Olan üretici de 14-15 lira güzel fiyat deyip malını sattı. Kimin elinde mal kaldı. Taahhüdü olanlar mal çektiyse onların ve azda olsa ufak esnafın elinde var. Kayda değer önemli miktarda ürün bölgemizde yok. Yüksek fiyatlar küçük esnaflara zararda ettiriyor. 18 liraya alınan fındık fiyatı düştü ve buda esnaf için bir zarardır. Bu iniş çıkışlar istikrarı bozar sözlerini kullandı.Adem Güney, kabuklu fındık fiyatlarında yaşanan artışın tüketime sunulan kavrulmuş fındık fiyatlarına da yansıyarak tüketimi düşürdüğünü de dile getirdi.
Çok Okunanlar

Serbest bölgeler ikinci tur ihaleye çıkıyor

TÜİK açıkladı: Ücretli çalışan sayısı 16 milyonu geçti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan iki yeni OSB müjdesi

Bakır piyasasında cepheleşme!

Yeme-içme sektöründe işler yüzde 50 düştü

Aşırı hızda affa son! Trafik cezalarında yüzde 10 tolerans dönemi bitiyor

TMSF 23 yıllık bankayı satışa çıkardı! Bank Pozitif için istenen bedel belli oldu
Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2025-10-14 13:28
Şehir | Levant |
---|---|
TMO | 200 TL |
GİRESUN | 347,50 TL |
ORDU | 348,00 TL |
DÜZCE | 344,00 TL |