Fiyatlar Ordu Borsasından Takip Ediliyor

Kahraman:''Ticarette karşılığı olmayan fiyatları borsa tabelasına yazamazsınız''

info@karadenizekonomi.com / 27.06.2016

Fiyatlar Ordu Borsasından Takip Ediliyor

 Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Türkiye tarım ihracatına yılda ortalama 1.5- 1.8 milyar ihracat geliri ile fındık sektörünün büyük katkı verdiğini belirtti.

Ticaret Borsaları ile ilgili öne sürülen bazı iddiaları da yanıtlayan Ziver Kahraman, “Yıllardır devam eden bir polemiğe, bir yanlış anlamaya açıklık getirmek istiyorum. Ticaret borsaları fiyat tespit eden, fiyat belirleyen ve belirledikleri bu fiyatları da ilan eden ya da ilan etmek zorunda olan kurumlar değildir. Bizler 

ticari işlemleri sonuçlarından takip etmekteyiz. Alıcı ve satıcı, genellikle üyelerimiz olan alıcıların işyerlerinde bir araya gelir, bir ticari işlem gerçekleşir ve o ticari işlemin müsbit evrak ibrazı yoluyla borsaya ulaşmasının ardından işleyen tescil müessesinin bir sonucu olarak fiyat teşekkül eder. Borsalarda en az, en çok ve ortalama fiyatlar teşekkül etmektedir. Ortalama fiyatın tamamen bilgi amaçlı olarak ilan edilmesi de teamüldendir. Borsanın ilan ettiği fiyat, taban ya da tavan fiyat değildir. Piyasaları speküle etmek ya da bazı kesimlerin iddia ettiği gibi manipüle etmek gibi bir amaç taşımayan bu fiyatlar, sektördeki tüm kesimlere fiyatların genel seyri hakkında sadece ve sadece fikir vermektedir. Hiçbir veri yokken alıcı ve satıcı mutabakatı yokken ve bir ticari faaliyet gerçekleşmemişken borsa tabelasına 20 lira da yazsanız, 1 lira da yazsanız piyasalara hiçbir etkisi olmaz.” dedi.

Fiyatlar Ordu Borsasından Takip Ediliyor

Açıklamalarının devamında fındık takibi yapan ülkelerin fiyatı öğrenmek için ilk olarak Ordu Ticaret Borasının resmi web sayfasına girdiğini belirten Başkan Kahraman, “Ordu Ticaret Borsası fiyat ilan sistemi oluşturmuştur. Bugün ilgili bakanlıklar ve fındık fiyatını takip eden ulusal ve uluslararası kesimler ilk olarak Ordu Ticaret Borasının fiyatına bakmaktadır.” diye konuştu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar