GENEL SEKRETER DR. ÇÖPOĞLU: EN GENÇ VE EN DİNAMİK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’YİZ…

BOZTEPE’YE YARAŞIR BİR PROJE HAZIRLATIYORUZ.

info@karadenizekonomi.com / 29.05.2015

GENEL SEKRETER DR. ÇÖPOĞLU: EN GENÇ VE EN DİNAMİK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’YİZ…

Özel bir TV'nun canlı yayın konuğu olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yılını değerlendirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu yaklaşık 2 saat süren programda yapılanma sürecinden, sosyal ve kültürel faaliyetlere, alt yapıdan kentsel dönüşüm 

projelerine kadar birçok konuda izleyenlere bilgi aktarırken, “Biz en küçük, en genç ve en dinamik Büyükşehir Belediyesiyiz” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu yapılanma süreci ile birlikte güçlü ve özverili bir ekiple çalışmalara başladıklarını söyleyerek; “Beş yıl sonra Ordu yol sorunu bitmiş, su ve kanalizasyon sorunu bitmiş, temel üstyapı çalışmaları tamamlanmış, kent meydanları, parkları, sahilleri, plajları ve kurumsal yapısıyla da çalışmalarını tamamlamış olacak” şeklinde konuştu.

Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu’nun kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevaplar ve aktardığı konu başlıkları şöyle:

ZAMANI ÇOK İYİ KULLANDIK.

Oluşturduğumuz ekiple birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde edinilen tecrübe Ordu’da hizmet olarak ortaya çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyeleri içerisinde ayrı bir özelliği vardır. 2004 yılında il bazında belediyecilik tecrübesi İstanbul ve Kocaeli idi. Kocaeli biraz Anadolu’da oluşan, Büyükşehir Belediyelerine örnek olacak bir belediyedir. Bizler o tecrübeleri orada yaşamıştık. Dolayısıyla kısa süre içerisinde dünyayı yeniden keşfetmedik. İlk geldiğimiz günden başlayarak buradaki göreve getirdiğimiz arkadaşlara Kocaeli ile birlikte bilgi ve tecrübe paylaşımı yaptırdık. Biz bir anlamda zamanı satın aldık. Ordu bu anlamda çok şanslı bir ekiple işe başladı.

İlçe belediyelerinin yaptığı hizmetlerin % 80’lik bölümü Büyükşehir uhdesine geçti. Bu süreçte ilçe belediye başkanları ve o ilçelerdeki vatandaşların yeni yapıya alışmaları zaman aldı. Artık herkes görev ve sorumluluklarını, hizmetleri nereden alacaklarını öğrendi.

ORDU’DA İŞLER YOLUNDA.

752 Kilometrelik Asfalt Yol ihalesini yaptık. Bu ihale Cumhuriyet tarihinde yerel yönetimlerin tek kalemde çıktığı tek hacimdeki ihaledir. KDV dahil maliyeti ise 365 milyon liradır. 3 yıllık yapılan ihalede geçtiğimiz yıl müteahhit çalışmalara başladı. İş sadece sıcak asfalt değil. Bu işin zemin düzenlemesi, sanat yapıları gibi birçok yan etkeni var. Bu ihale bittiğinde Ordu’nun her köşesi sağlıklı ve modern yollara kavuşacak.

2018 YILINA KADAR ALT YAPI ÇALIŞMALARI BİTECEK.

Şehir içlerinde alt yapılar bitmeden asfaltlamaları yapamıyoruz. 2018 yılına kadar kent merkezlerinin alt yapılarını bitirerek bir daha kazmamak üzere üst yapılarını tamamlayacağız.

Denize en yakın kayak merkezi Ordu’da. İlgili firma bu Ağustos ayında tesisi teslim edeceğini taahhüt etti. Önümüzdeki sezon İnşallah kayak tesisi hizmete açılacak.

TEDES PROJESİ’NİN İHALESİ YAPILDI.

Şu anda ihaleyi yapan firma Altınordu ve diğer ilçelerde çalışmalara başladı. Trafikle ilgili bilimsel yöntemlerle vatandaşlarımızın daha güvenli, daha emniyetli araç kullanmasını motive eden bu proje ile trafik güvenliği sağlanacak. Bir de emniyetle iş birliği içerisinde yapılan bir proje var. Bu projeyle kuralları ihlal eden sürücülerden kesilen trafik cezalarının da bir kısmı belediyeye gelir olarak sağlanacak. Bu çalışmayla Tedes Ordu’ya 23 milyonluk bir yatırım yapacak.

DURUGÖL’E PRESTİJ PROJE.

Göreve gelir gelmez daha önce ruhsatları alınmış Çaybaşı’ndaki düzenli depolama alanını yeniden ihale ettik. Durugöl’e çöp dökmemeyi tarihe not düştük. Turizmle gelişeceğini iddia ettiğimiz bölgemizde ilçelerde dahi çöpler derelere akıyor. Ordu’nun tamamında yaklaşık 500 ton çöp üretiliyor. Çöpün bir kısmını geri dönüştürmek üzerine çalışıyoruz. Çalışmalarımız son noktalara geldi. Mevcut çöp sahasını rehabilite ettik. Bunu projelendirdik. O alanı Ordulu hemşerilerimizin piknik yapacağı, sosyal donatıları olan bir alan haline dönüştüreceğiz.

ORDU’DA VE 19 İLÇEDE DÜZENLİ DEPOLAMA TESİSİ YOK.

Şu anda Durugöl’deki çöp alanını kapatana kadar, bütün çöplerimiz doğaya zarar veriyor. Önümüzdeki ay DSİ hem derenin kenarına hem de denizin kenarına bir set ihalesi yapacak. DSİ ile işbirliği içerisinde bir çalışma yürütüyoruz. Biz de Durugöl’ün üzerini toprakla kapatacağız. Gaz çıkış bacaları ile İçerisindeki riski engelleyeceğiz. Üzerine ağaç dikeceğiz. Yaklaşık 2 yıl sonra da Durugöl, vatandaşlarımızın piknik yaptığı bir rekreasyon alanı olacak.

YAPTIĞIMIZ ÖNEMLİ İŞLERDEN BİR TANESİ DE KENTSEL DÖNÜŞÜM.

Esasında biz kentin tamamını dönüştürüyoruz. Durugöl’deki çöp tesisini kaldırmak bile kenti dönüştürmektir. Ancak kentsel dönüşüm kavram olarak daha önce eskimiş, riskli binaları dönüştürüp yenileri yapmak anlamında kullanılıyor. Biz Ordu’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla tespitlerimizi yaptık. Bakanlar Kurulu belirli yerlerdeki riskli alanları tespit etti. Protokolümüzü imzaladık. Burada birincisi vatandaşlarımıza rağmen bir şey yapmayı düşünmüyoruz. Çünkü vatandaş istemediği zaman bizim ilerlememiz mümkün değil. İkincisi de vatandaşı mağdur etmemek. Buralarda yeşili bol, insanlara yaraşır, Ordu’ya yaraşır konutlar yapılacak. Amacımız kenti dönüştürmek.

KADINLAR PLAJINI HİZMETE ALIYORUZ.

Kadınlar plajının ihalesi yapıldı, imalat başladı. İnşallah sezona yetişecek . Örneği Antalya’da ve diğer batı bölgelerimizde olan plajlardan yapıyoruz. Bunu hanımlar plajı olarak sınırlamak mümkün değil. Biz bütün Ordu sahillerinde insanların yoğun olarak kullandığı, sahillerde insanların nezih bir biçimde, medeni bir biçimde denize girebilecekleri yerler yapıyoruz.

BOZTEPE’YE YARAŞIR BİR PROJE HAZIRLATIYORUZ.

Bunu proje tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. İnsanlar teleferikle oraya çıkıp da yarım saat sonra, on dakika sonra canı sıkılıp geri inmeyecek. Boztepe’ye daha fazla sosyal aktiviteler yükleyeceğiz. Yani Boztepe’ye çıkan hemşerilerimiz ya da dışarıdan gelen vatandaşlar orada birkaç saatini geçirecek. Hem bu Boztepe’ye ve Orduya ekonomik anlamda da katkı sağlayacak hem de Boztepe’nin o güzelliğini insanlar daha fazla yaşayacak. Şu anda Boztepe’de sadece teleferik var. Teleferikle çıkıyorsunuz, on dakika sonra iniyorsunuz.

OBB KÜLTÜREL FAALİYETLERE DEVAM EDECEK.

Kültürel faaliyetlerimizi artarak devam ettiriyoruz. Periyodik olarak her yıl Ordu’nun değerlerini bütün Ordu’ya, bütün Türkiye’ye tanıtacağımız programlar devam edecek. Yaptığımız kültürel etkinliklerde şunu gördük: Vatandaşlarımız yılların özlemiyle ciddi bir katılım sağlıyorlar. İnsanlara sadece belediye olarak görevimiz yol yapmak değil; suyunu, kanalizasyonunu katı atığını vs. insanlara entelektüel olarak da, sosyal kültürel olarak da hizmet etmek. Belediyenin en temel görevlerinden biri de bu. Bu faaliyetleri 2014’ün Nisan ayından itibaren artan bir yoğunlukla devam ettiriyoruz.

DAHA COŞKULU BİR RAMAZAN PROGRAMI HAZIRLIYORUZ.

Geçen yıl yeni kurulmuş bir belediye olmamıza rağmen, o dar zamanda iyi bir planlama yaptık. Buna rağmen 19 ilçemizin tamamında toplu iftarlar verdik. Ve bu birçok büyükşehirde olmayan kalitede oldu. Ordu’ya, büyükşehire ve Orduluya yakışan birinci sınıf iftarları planladık. Sadece iftar değil, öncesinde ve sonrasında oluşturduğumuz ekiple çok güzel programlar yaptık. Bu sene geçmişteki eksikliklerimizi de değerlendirerek daha geniş kapsamlı kültürel ağırlıklı bir ramazan programını hazırlıyoruz. Geçen yıldan daha heyecanlı, daha coşkulu bir ramazan programı yapacağız.

SU SORUNU TARİH OLUYOR.

Ordumuz herkesin bildiği gibi dereleri ile meşhur. Ancak Ordu bilindiği gibi geçtiğimiz yıl kuraklıkla birlikte ciddi su sıkıntısı çekti. OSKİ profesyonel ekibi ile birlikte ilk müdahalelerini yaptı. Bu sene de 52 milyon liralık yatırımla birlikte 2017 yılında Ordu’nun % 98 bandında su sorunu ortadan kalkacak. Bu yaz hiçbir ilçede su sıkıntısı yaşanmayacak.

ORMEK, BİZİM GENİŞLETEREK VE GELİŞTİREREK YAPTIĞIMIZ BİR ÇALIŞMA.

Daha önce Ordu Belediyesi döneminde de sınırlı sayıda sanat kursları yapılıyordu. Fakat kursiyerlerden ücret alınarak yapılıyordu. Bizimki tam tersi, tamamen ücretsiz bir hizmet. Biz ayrıca kurslarımızın sayısını artırdık. Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği protokolü yaptık. Onların uzman hocalarından yararlanıyoruz. Mekanı kendimiz düzenledik. Gerçekten meslek ve sanat kurslarına yaraşır bir mekan oluşturduk. Onu da Başbakan Yardımcımızın katılımlarıyla açtık.

“BÜYÜKŞEHİR 1 YAŞINDA” KİTAPÇIĞI YAYINLADIK.

Bu kitapçığı hazırlarken dedik ki: Biz bir yıl içerinde neler yapmışız. Yaklaşık 103 tane projeyi neticelendirmişiz. Tabi bu 103 tane projemizi bu kitapçığa sığdıramadık. Biz içlerinden seçme projeleri bu kitapçığın içerisine dahil ettik ve bu kitabın sonunda da bu bir yıllık dönemde Ordu’da merkezi hükümetin yatırımları, havalimanı hariç yaklaşık 97 milyon TL iken, bizim bu bir yıllık çalışmalarımızın, Büyükşehir Belediyemizin yatırımlarının toplam tutarı 131 milyon TL.

BEŞ YIL SONRA DA ORDU’DA İŞLER YOLUNDA DİYECEĞİZ.

Bu dönemin sonunda İnşallah Ordu’da yol sorununu çözmüş olacağız. Kendi yaptıklarımızla beraber 120-130 km’lik asfaltımızı bitirmiş olacağız. Yol sorunu bitmiş, su ve kanalizasyon sorunu bitmiş, temel üst yapı çalışmaları tamamlanmış, kent meydanları, parkları, sahilleri, plajları ile Ordu, kurumsal yapısıyla da çalışmalarını tamamlamış olacak. Ordu daha önce Büyükşehir olan illerle yarışır hale gelecek. Biz en küçük Büyükşehir Belediyesi’yiz. En genç ve en dinamik Büyükşehir Belediyesi’yiz.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar