Giresun’un en iddialı kadayıfçısı
Giresun Bulancak’ta ‘Yiyen bağımlısı olur sloganıyla’ Kadayıfçım markasını yaratan genç girişimci Ömer Özdemir tamamen doğal ürünlerle glikoz şurubu kullanmadan ürettiği tatlılarına Almanya, Hollanda, İngiltere ve Amerika’dan yoğun talep olduğunu belirtti.
info@karadenizekonomi.com / 8.10.2019
Sarması, burması, dolması ve künefesi ile Anadolu’nun geleneksel zenginlikleri arasında yer alan kadayıf, Giresun ve yöresinde farklı damak tatları arasında yer alıyor. İrili ufaklı pek çok işletmenin kendine özgü sunumları olmakla birlikte Giresun’un Bulancak ilçesinde “kadayıfçım” markasını yaratan genç girişimci Ömer Özdemir, diğerlerinden farklı bir yerde konumlanıyor sanki. Aralarında Vedat Milor’un da bulunduğu pek çok gurmeye farkındalığını gösteren, Özdemir’ın asıl mesleği market işletmeciliği olmakla birlikte son 5 yıldır kadayıf işine merak sarmış ve eşiyle birlikte elde ettiği lezzeti büyük bir gururla misafirlerinin damak tadına sunuyor. “2014 yılında deneye yanıla üç yıl içinde farklı bir lezzeti oluşturduk. Yaptığımız sütlü kadayıf tatlısı. Birinci kalitede ürün kullanıp gelen misafirlerimizin bu lezzeti keşfetmelerini istedik. Bir bağımlılık yaratmak istedik ve ‘yiyen bağımlısı olur’ dedik. Bu iddiamızda ne kadar haklı olduğumuzu gelen taleplerden anlıyoruz. Günde ortalama 20 tepsi üretim gerçekleştiriyoruz.” diye söze başlayan Özdemir, işletmesinde sergilediği ve bir ilk olan fındık ezmesi makinesi ile de sütlü kadayıfın lezzetini neredeyse ikiye katlamış. Ürünlerimizde asla glikoz kullanmadıklarını söyleyen Özdemir, farkındalıklarını şöyle anlatıyor: “Tüm malzemelerimiz sağlıklı ürünlerden. Tamamen fındığın yağını kullanarak içinde margarin ve trans yağ katkısı olmayan fındık ezmesi makinesini ilk defa Giresun’da görücüye çıkardık. Yaptığımız sütlü ve çikolatalı fındık ezmesi hem kadayıfın üstünde hem de kendi başına bambaşka bir lezzet olarak seviliyor.”
“Yeni şubeler açmayı planlıyorum”
İşletmesinde birçok ülkeden ziyaretçiyi de ağırladığını belirten Özdemir, “Almanya, Hollanda, İngiltere ve Amerikalılar bu lezzeti sevdi. Buraya gelen yabancılar da kadayıfımızı ve fındık ezmemizi severek yiyorlar. Ayrıca, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra bölgeye gelen spor kafileleri de lezzetten oldukça memnun. Önümüzdeki zamanlarda Giresun merkez ve Ordu’da da şube açmayı planlıyorum.” dedi. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ