Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan'dan Örnek Davranış

Objektif Duruşuyla ve Tarafsız Açıklamalarıyla Takdir Topladı

info@karadenizekonomi.com / 24.03.2015

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan'dan Örnek Davranış

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, fındık üreticilerine müjde vererek, bu sene Karadeniz Bölgesi’nde zirai don hadisesinin yaşanmayacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Bunun dışında fındıkta korku tüneli yaratmadan, objektif  açıklamasıyla tüm üreticileri rahatlatan bir diğer isim ise Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan oldu. Dün gece yoğun kar yağışı'nın fındığa zarar vermediğini söyleyen Karan nefesini tutmuş bekleyen üreticilere derin bir nefes aldırdı.Havaların soğumasıyla ve yağan karla sektörde bir çok olumsuz ve karamsar söylemlerle  açıklama yapan ve  üreticiyi demoralize eden isimlere inat ,yapılan bu açıklamayı çok olumlu buluyor ve böylelikle böyle Ziraat Odası başkanlarıda olduğunu hatırlıyoruz.

Dün gece  yoğun kar yağışı ile ilgili Nurettin Karanın açıklaması;

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının fındık ürününe zarar vermediğini söyledi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının fındık ürününe zarar vermediğini söyledi.

Karan, yaptığı açıklamada, Giresun'un yüksek kesimlerinde bir kaç gündür kar yağışının etkili olduğunu belirtti.

                                                                               ''Korkulan Olmadı''

Kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde fındığın, zirai dondan zarar görebileceği endişesinin ortaya çıktığını dile getiren Karan, "Kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu. Karla birlikte soğuk hava fındık bitkisi için zirai don riski taşıyor. Özellikle dün gece zirai don riski mevcuttu ancak korkulan olmadı. Sıcaklıklar 2 derecenin altına düşmedi. Dün gece fındık, büyük tehlike atlattı" dedi.

Nurittin Karan, nisan ayı ortalarına kadar fındık için zirai don tehlikesinin devam ettiğini kaydederek, şunları söyledi:

''Kar Yağışı Fındık Ürünü'ne Zarar Vermedi''

"Çok ağır bir kış dönemi geçirmedik. Bahardan kalma günler, haftalar yaşadık. Yalancı bahara kanan fındık bitkisi de erken uyandı. Ne var ki kış henüz bitmedi. Bu nedenle erken uyanan bitki için zirai don tehlikesi devam etmekte. Nisan ayı ortalarına kadar da tehlike sürecek gibi görünüyor. Endişeli bekleyişimiz sürüyor.Umarız ki korkulan durum yaşanmaz. İyi ve bereketli bir fındık hasat sezonu yaşamak istiyoruz''dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar