Gürgentepe Cami Projesi Hazır İhale Yolda

Merkez Cami’nin Çevresi Değişiyor…

info@karadenizekonomi.com / 25.03.2015

Gürgentepe Cami  Projesi Hazır  İhale Yolda

Ordu Büyükşehir Belediyesi kıyı kenar çizgisini ihlal eden yapıları yıktıktan sonra ,kıyıları vatandaşların kullanımına açmak için projelere hız verdi.Altonordu ilçesi sahil bandından bulunan ruhsatsız yapıların yıkılması'nın ardından bölgeye yapılacak proje ise belli oldu.Gürgentepe merkez cami projesini hazırlayan Büyükşehir belediyesi,projeyi kısa bir süre sonra ihaleye çıkartacak.

Altınordu sahil kenarında uygulanıcak peyzaj tasarım projesinin hazır olduğunu belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz,''Söz verdiğimiz 

gibi kıyı peyzaj projesini hayata geçiriyoruz.İhale sürecini başlattık,Ordu insanımızın ,şehir insanımızın rahat bir şekilde denize girmesi için ,yürüyüş yaptığı zaman denizin temiz havasını alabilecek ve denizi hemen yanıbaşında hissettirebilecek mahiyette bir ortam oluşturacağız''dedi.

Başkan Enver Yılmaz Kumsal Peyzaj kapsamında 5200 metrekarelik bir alanda çalışmaalrın yürütüleceğini belirterek ,bölge sıradan bir kumsal değil,insanların uzun süre vakit geçirebileceği bir yaşam alanı olarak düzenlendi.Aynı zamanda Fitness gurupları ,yürüyüş yolları,sahil,büfeler bulunuyor dedi.Başkan Yılmaz bundan sonra kıyı kenar çizgisini ihlal eden yapılara izin vermeyeceklerini ifade etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi öye yandan Gürgentepe Merkez Cami projesini hazırladı.Yaklaşık 2 bin 435 m2’lik çok amaçlı alan üzerinde halkın hizmetine sunulacağı açıklanan Gürgentepe Merkez Cami çevresi Peyzaj Tasarım Projesi kapsamında, 45m2’lik Şadırvan ve 60 m2’lik WC yer alıyor. Meydan da 54 m2’lik Büfe ve Çay Ocağı, iki adet 15’er m2’lik Hediyelik Eşya Dükkânı, Kamelya bir adet kemeriye ve bir adet de taş merdivenin yapılacağını açıklayan yetkililer, zemin döşemesi, yeşil alanlar, taş duvar, aydınlatma gibi düzenlemelerinin gerçekleştirileceği projeyle Gürgentepe Merkez Cami’nin dokusunun tamamlanmış olacağını belirttiler.

Hazırlanan proje ile birlikte Gürgentepe’de görsel bir değişim de yaşanacağını ifade eden yetkililer, Gürgentepe Merkez Cami’nin meydanını halka buluşturmak amacıyla projelendirilen ve bu düşünce içerisinde mevcut caminin siluetini tamamlaması açısından 45 m2’lik Şadırvan tasarımında tonoz çatı kullanılacağını ve meydan öğelerini daha da canlandırmak için şadırvanın cephesinde Osmanlı çeşmesi yapılacağını söylediler.

Öte yandan, meydan içerisinde Ordu’nun tarihi dokusuna da atıfta bulunacak 54 m2’lik Cumbalı Büfe ve Çay ocağı ile iki adet 15 m2’lik hediyelik eşya dükkânları konuşlandırılacağı, kamelya ile halkın sohbetlerini gerçekleştirebileceği alanlar oluşturulacağı ifade edildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar