HAVAALANINA ILS CİHAZI KONULAMIYOR MU

Teknik alt yapının ne zaman tamamlanacağı konusunda net bir açıklama ise yapılmıyor.

info@karadenizekonomi.com / 11.06.2015

HAVAALANINA ILS CİHAZI KONULAMIYOR MU

Ordu Giresun Havaalanı’nda teknik alt yapı eksikliği nedeniyle sisli havalarda uçuş gerçekleştirilememesi yolcuları perişan ediyor. Uçakların sisli havalarda inişlerini sağlayan Aletli İniş sistemi (ILS) halen faaliyete geçmedi. Ancak ILS’nin kurumuyla ilgili ortaya atılan iddialar kafaları karıştırdı.

ILS sisteminin teknik olarak her havaalanına kurulmasının mümkün olmadığı ifade ediliyor.

Uzmanlar “ Her havaalanına ILS sistemi kurulamaz. Havaalanının bulunduğu yerin çevresel arazi kodlarının uygun olması gerekir. Mania (engebe) kriterlerinin; kalkışta %2’lik eğim, inişte %2.5’lik eğimin altında olması gerekir. Cihazın gerekliliği, havaalanının fiziki koşullarına göre belirlenir. 800–1200 m görüş mesafesindeki sisli havalarda güvenli iniş sağlar. Düz ve sis görülmeyen bölgelere kurulan havaalanları için bu sisteme gerek yoktur. Bu sistemde pilot devreden çıkmaz, sadece verileri sürekli kontrol altında tutar. ILS’nin sağladığı görüş mesafesi, pist ışıklandırmasına bağlı olarak değişir.”yorumunu yapıyorlar.

Deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen ve Dünya’da 3. Avrupa’da ilk olma özelliğini taşıyan Ordu Giresun Havaalanı’nda teknik alt yapının ne zaman tamamlanacağı konusunda net bir açıklama ise yapılmıyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar