HAVAALANINDA İŞLER YAVAŞLADI MI?

15 milyon TL’lik ödeme yapılmadığı için..

info@karadenizekonomi.com / 18.06.2015

HAVAALANINDA İŞLER YAVAŞLADI MI?

Deniz doldurularak yapılan ilk havalimanı olan Ordu Giresun Havalimanı’nda işler durma noktasında geldi. 22 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından hizmete açılan havalimanının üst yapısı tamamlanamadı.

Alt yapısı Cengiz İnşaat üst yapısı ise Alga İnşaat tarafından yapılan havalimanının açılması için seçim öncesi yapılan hummalı çalışmalar yerini karınca 

hızı ile yapılan çalışmaya bıraktı.

Alga inşaatın işleri yavaşlatmasının arkasındaki neden olarak 15 milyon TL’lik ödemeyi alamaması gösterildi. Ödemelerin gecikmesi üzerine işleri durma noktasına getiren Alga inşaatın, Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün ödeme yapmaması üzerine bütün personeli Ordu –Giresun Havalimanı’ndan çektiği yaklaşık 10-15 kişilik bir ekip bırakarak havalimanı inşaatının tamamlanması için çalışmaları askıya aldığı kaydedildi.

Öte yandan alt yapı işini üstlenen Cengiz İnşaat’a ek iş verildiği iddia edildi. Havalimanının çevresinde bulunan küçük göllerin doldurulması için 50 milyon TL’lik ek ödenek verildiği ve çalışmaların hemen başladığı kaydedildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar