HİBE DESTEKLEMELERİNDE SON GÜN 30 NİSAN!

''Yeni inşaat veya tadilat yapımı için başvurular İl Müdürlüğümüze yapılacaktır.''

info@karadenizekonomi.com / 30.03.2015

HİBE DESTEKLEMELERİNDE SON GÜN 30 NİSAN!

Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü DOKAP kapsamında vereilecek Damızlık Sığır ve Damızlık Koyun İşletmelerinin İnşaat ve Damızlık Erkek Materyal Temininin Desteklenmesine ilişkin vatandaşları bilgilendirdi.

Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü açıklamasında: “Bakanlar Kurulunun 2014/6359 sayılı Kararına istinaden, Bakanlığımız tarafından 

hazırlanan; DAP, GAP, KOP ve DOKAP kapsamındaki İllerde Mevcut Damızlık Sığır ve Damızlık Koyun İşletmelerinin İnşaat ve Damızlık Erkek Materyal Temininin Desteklenmesine Tebliğ (Tebliğ No: 2015/4) gereğince; yeni inşaat veya tadilatına %50 oranında, ayrıca damızlık erkek materyal (Boğa, Koç, Teke) taleplerine de % 80 hibe desteği uygulanacaktır. Başvuru tarihinden en az bir yıl önce Bakanlık Türkvet veri tabanına veya Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan ve başvuru tarihinde ise en az 10 en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun-keçi kapasiteli aktif işletmesi olan yetiştiricilerimiz hibe desteklemesine başvuru yapabileceklerdir.

İlimizde hibe desteği kapsamında 2014 yılı yeni ahır/ağıl inşaatı yapımı ve tadilat başvurularında; 2 yatırımcımız ahır inşaatına başlamış, 11 yatırımcımızın başvurusu da Bakanlığımız tarafından onaylanmış olup proje çizimi aşamasındadır.

2015 yılında ise ilimizde serbest duraklı, yarı açık veya kapalı sistem yeni ahır/ağıl inşaatı yapımı ve tadilat başvuruları Ocak ayından itibaren İl Müdürlüğümüz tarafından kabul edilmeye başlanmış ve bugün itibariyle 64 adet yeni inşaat ve tadilat başvurusu kabul edilmiş olup komisyonlarımız tarafından değerlendirilmektedir.

Bakanlığımız, yeni ahır/ağıl inşaatı yapımı ve tadilatı hibe desteğinden faydalanmak isteyen yetiştiricilerimizin başvuru sürelerini, 30 Nisan 2015 tarihine kadar uzatmıştır. Yeni inşaat veya tadilat yapımı için başvurular İl Müdürlüğümüze yapılacaktır.

Bakanlığımız ayrıca damızlık erkek materyal (boğa, koç, teke) hibe desteklemesi kapsamında, damızlık koç ve teke taleplerinin de 30 Nisan 2015 tarihine kadar alınacağını bildirmiştir. Damızlık koç ve teke talebi başvuruları Îl/İlçe Tarım Müdürlüklerine yapılacaktır.

Konu hakkında detaylı bilgi almak isteyen yetiştiricilerimizin İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.” diye belirtti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar