İş hayatında kayıt dışılıkla mücadelede yeni dönem başladı maaşlar artık bankalara yatacak.

Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş, “1 Haziran 2016’dan itibaren uygulanmak üzere artık 5 ve üzeri işçi çalıştıran işverenler ücret ödemelerini bankadan gerçekleştirme zorunluluğu getirilmiştir.” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 26.05.2016

İş hayatında kayıt dışılıkla mücadelede yeni dönem başladı maaşlar artık bankalara yatacak.

Maaşlar artık bankaya yatmak zorunda çünkü...

Ordu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMM) Başkanı Bahadır Baş, 5 işçi çalıştıran işyerlerinin 1 Haziran tarihinden itibaren, çalışanlarının maaşını bankadan yatırma zorunluluğu getirildiğini söyledi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bahadır Baş, “21 Mayıs 2016 tarih 29718 sayılı resmi gazetede yayımlanan Ücret, Prim, İkramiye ve Bu Nitelikteki Her Türlü İstihkakın Bankalar Aracılığıyla Ödenmesine Dair Yönetmelikte 

Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile 1 Haziran 2016’dan itibaren uygulanmak üzere artık 5 ve üzeri işçi çalıştıran işverenler ücret ödemelerini bankadan gerçekleştirme zorunluluğu getirilmiştir. Söz konusu Yönetmelik değişikliği uyarınca 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren; Basın İş Kanununa tabi olarak Türkiye genelinde 5 ve üzeri sayıda gazeteci çalıştıran işverenler ile bunlardan aynı zamanda İş Kanuna tabi işçi çalıştıran işverenlerden çalıştırdıkları gazeteci sayısı ile işçi sayısı toplamı 5 ve üzeri olan işverenler, Deniz İş Kanununa tabi olarak Türkiye genelinde 5 ve üzeri gemi adamı çalıştıran işverenler veya işveren vekilleri, Türkiye genelinde İş Kanunu kapsamına giren işyerlerinde çalıştırdıkları işçi sayısı 5 ve üzeri olan işverenler ile üçüncü kişiler, çalıştırdıkları gazeteci, gemi adamı veya işçiye o ay içinde yapacakları her türlü ödemenin kanunî kesintiler düşüldükten sonra kalan net tutarını, bankalar aracılığıyla ödemeleri zorunludur. Banka şubesi olmayan yerlerde ödemeler PTT şubesi aracılığıyla gerçekleştirilecektir.” dedi.

Ödemeyene para cezası var

Kanuna uymayanlara 161 lira para cezası uygulanacağını da kaydeden Baş, “İşçiye, İş Kanunundan veya toplu iş sözleşmesinden ya da iş sözleşmesinden doğan ve Yönetmelik kapsamında yapılan ödemeleri bankalar aracılığıyla yapmayan işverene 4857 sayılı İş Kanununun 102. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca 2016 yılında uygulanmak üzere her işçi ve her ay için 161 TL idari para cezası uygulanacaktır.” diye konuştu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar