İtalyan Ferrero, Singapurda İnovasyon Merkezi Açtı
Merkez, Ferrero inovasyonunun Asya merkezi olarak çalışacak. Ferrero, Singapurdaki Ferrero İnovasyon Merkezinin resmi açılışını gerçekleştirdi. Şirketin Asyadaki bu ilk inovasyon merkezi, dünyanın önde gelen inovasyon ekosistemlerinden birinin tam kalb
info@karadenizekonomi.com / 29.06.2017
Ferreronun küresel inovasyon lideri olarak sahip olduğu konumu güçlendirmek amacıyla tasarlanan yeni merkez, sağlık ve beslenme, yeni hammadde ve ürün araştırma ve geliştirme, tüketici içgörüsü ve öngörü faaliyetleri alanlarında çeşitli stratejik inovasyon fonksiyonlarına ev sahipliği yapacak. Ferreronun, Singapur Ekonomik Kalkınma Kurulu (EDB) tarafından desteklenen inovasyon merkezinde, gıda bilimi, biyoteknoloji, beslenme, tüketici içgörüleri, malzeme bilimi ve tasarım uzmanlarından meydana gelen multidisipliner bir ekip, hareketli Singapur ekosistemiyle etkileşime girerek inovasyon sürecini geliştirecek. Yeni Ferrero inovasyon merkezinin açılışına katılan Ferrero CEOsu Giovanni Ferrero şunları söyledi: İnovasyon, Ferrero için her zaman temel bir değer olmuştur. Ürünlerimiz, güçlü bir kalite ve araştırma arzusunun sonuçlarıdır. Singapur İnovasyon Merkezi, tüketicilerimize her zaman yeni tat boyutları kazandıran en iyi kalite ürünler sağlamak amacıyla Ferreronun hiç ara vermeden sürdürdüğü yeni teknolojik çözümler arayışını destekleyecek. Singapur Ekonomik Kalkınma Kurulu Başkanı Dr. Beh Swan Gin ise şunları söyledi: Ferreronun, Asyadaki ilk küresel İnovasyon Merkezini Singapurda açma kararı, Asyadaki hızla büyüyen tüketici piyasalarının önemini yansıtıyor ve Singapurun bölgenin önde gelen gıda ve beslenme merkezi olarak sahip olduğu konumu vurguluyor. Ferreronun, eşsiz ürün seçenekleri geliştirmek için Singapurdaki ortaklarla beraber yapacağı çalışmaları heyecanla bekliyoruz. Ferrero İnovasyon Merkezinin Singapurda yer alması kararında, ülkenin Asyadaki stratejik konumu ve Bilim, Teknoloji ve Araştırma Ajansı (A*STAR) gibi kurumlar ve ilgili üniversiteler dahil olmak üzere küresel bilimsel araştırma camiasındaki önemli rolü etkili oldu. Singapur, bilimsel yeteneğin ve kaynakların, büyük çeşitliliğe sahip Asya tüketici demografisiyle buluştuğu, dinamik ve inovatif bir ortam sunuyor. Bu ortam, yeni teknoloji ve hammaddeleri kullanarak yeni ürünler geliştirmek ve bunları Ferrero için stratejik önemi olan bir piyasada test etmek için ideal bir platform sağlıyor. Ferrero Hakkında: Ferrero, hikayesine 1946 yılında, İtalyanın Piedmont bölgesindeki küçük Alba kasabasında başladı. Bugün, 10 milyar euronun üzerindeki konsolide cirosuyla şekerleme sektöründeki pazar liderlerinden biri olan Ferrero, çikolata şekerleme piyasasında da dünyanın üçüncü büyük grubudur. Halen 53 ülkede 41.000nin üzerinde çalışanı olan Ferrero Grubunun tüm dünyada, üçü Afrika ve Asyadaki Michele Ferrero Girişimcilik Projesi kapsamında yer alan toplam 22 üretim tesisi bulunuyor. Ayrıca 2015in başında Grup, 6 tarım şirketi ve 8 üretim tesisini kapsayan Ferrero Hazelnut Companyyi (HCo) kurdu. Nutella, Ferrero Rocher, Raffaello, Tic Tac ve Kinder ürünleri (Kinder Surprise, Kinder Joy, Kinder Bueno, Kinder Chocolate, Kinder Milk Slice, Kinder Pingui, Kinder Delice), dünyanın dört bir yanındaki tüketiciler tarafından en bilinen ve en beğenilen Ferrero ürünlerinden bazılarıdır. 170in üzerinde ülkede satılan Ferrero ürünleri, nesiller boyunca gerçekten sevildiği ve genellikle kültürel ikonlar olarak görüldüğü pek çok ülkede ortak belleğin ve adetlerin parçası haline geldi. Ayrıca Ferreronun DNAsında sosyal sorumluluk vardır. Ürünün tazeliği ve yüksek kalitesi, en iyi hammaddelerin özenle seçilmesi, sürdürülebilir tarım uygulamaları ve aralıksız bir araştırma ve inovasyon faaliyeti Ferreronun başarısındaki ana unsurlardan bazılarıdır. Ferrero ayrıca Ferrero Vakfı, Michele Ferrero Girişimcilik Projesi ve Kinder+Sport programı sayesinde yerel topluluklara da yatırım yapmaya devam etmektedir. |